Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 20.4
Δευτέρα του Πάσχα και λέμε να ξεκινήσουμε την εβδομάδα μας με μια γιορτινή πίτα. Φτιάχνουμε πασχαλινή κρεατότουρτα, μια συνταγή που αγαπούν πολύ στα Χανιά.

Τρίτη 21.4
Με τόσα πασχαλινά αβγά που έχουν περισσέψει και φέτος, ψάχνουμε συνταγές να τα αξιοποιήσουμε. Μαζί τους εκτός από σαλάτες, φτιάχνουμε και ένα νόστιμο κάρι.

Τετάρτη 22.4
Μετά το τόσο κρέας των προηγούμενων ημερών χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα, γι αυτό και στο μενού της Τετάρτης βάζουμε σούπα λαχανικών με αρωματικό pesto δυόσμου.

Πέμπτη 23.4
Τρυφερό ψαρονέφρι, με σάλτσα από μπίρα και μουστάρδα, προτείνουμε για την Πέμπτη. Οι πατάτες -φούρνου ή τηγανητές- είναι η γαρνιτούρα που του πάει πολύ.

Παρασκευή 24.4
Τα όσπρια γίνονται εξαιρετικά κεφτεδάκια, που αρέσουν πολύ σε μικρούς και μεγάλους. Αυτή τη φορά, τα φτιάχνουμε με φασόλια και σπανάκι.

Σάββατο 25.4
Τι θα λέγατε για μια νόστιμη και εύκολη μακαρονάδα σήμερα; Ετοιμάζουμε λινγκουίνι με τόνο και φίνα λεμονάτη σάλτσα, που ταιριάζει πολύ.

Κυριακή 26.4
Για το κυριακάτικο τραπέζι επιλέγουμε μπουκιές μοσχαριού με λαχανικά και κρασί και το γαρνίρουμε με πατάτες με πάπρικα και λευκό κρασί.

Δίπλα τους, μια ντοματοσαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης

και μια εύκολη μπατζίνα με κολοκυθάκι.

Για επιδόρπιο, φράουλες μαριναρισμένες σε λικέρ πορτοκαλιού και σερβιρισμένες με παγωτό.