Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 31/8
Μία αλλιώτικη και αρκετά πιο εύκολη εκδοχή του μουσακά, όπου ο κιμάς αντικαθίσταται από κοκκινιστό πλιγούρι, προτείνουμε για το πρώτο τραπέζι της εβδομάδας.

Τρίτη 1/9
Ευχόμαστε καλό μήνα με ένα αφράτο burger γαλοπούλας -ένα από τα πιο νόστιμα street food που όμως μπορούν να γίνουν και χορταστικό γεύμα για το σπίτι.

Τετάρτη 2/9
Οι φακές σούπα είναι αγαπημένο και θρεπτικό πιάτο της ελληνικής κουζίνας, το οποίο δεν πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι που θέλει να υπερηφανεύεται ότι ακολουθεί τη Μεσογειακή Διατροφή.

Πέμπτη 3/9
Ο θρεπτικός ξινόχοντρος μαγειρεμένος με ντομάτα, πατάτες και μελιτζάνες κάνει ένα πιάτο απλό αλλά μοναδικής νοστιμιάς, που αξίζει να ετοιμάσουμε σήμερα.

Παρασκευή 4/9
Βάζουμε το μοσχαράκι στη στάμνα, με πατάτες και κεφαλογραβιέρα και έχουμε ένα φαγητό-λουκούμι, που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια!

Σάββατο 5/9
Ψάρι έχει το μενού του Σαββάτου και συγκεκριμένα τόνο, ψημένο στο γκριλ με γλάσο μελιού και μπαχαρικών. Μία πράσινη σαλάτα αρκεί για συνοδευτικό.

Κυριακή 6/9
Για το κυριακάτικο τραπέζι ψήνουμε κοτόπουλα νανάκια με αρωματική κρούστα αλατιού και λουίζας

που συνοδεύονται ωραία από πατάτες στη λαδόκολλα

και μία διαφορετική χωριάτικη σαλάτα, με φουρνιστές ριγανάτες ντομάτες.

Φτιάξτε αν θέλετε και μία εύκολη, αλμυρή τούρτα με ψωμί για ορεκτικό

και για το τέλος, κρέμα σταφυλοχυμού με σιρόπι κορινθιακής σταφίδας, σαν εναλλακτική μουσταλευριά.