Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σας δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 9/8
Ταλιατέλες με πικάντικη σάλτσα από λουκάνικα. Τις θερμίδες πολλοί εμίσησαν, τη μακαρονάδα ουδείς. Ειδικά την συγκεκριμένη, με πεντανόστιμη σαλτσούλα με κιμά από λουκάνικο.

Τρίτη 10/8
Γλυκόξινο κοτόπουλο με βερίκοκα και φιστίκια Αιγίνης. Νόστιμο πιάτο που ετοιμάζεται πολύ γρήγορα, και κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις με την υπέροχη, γλυκόξινη γεύση του. Σερβίρετέ το πάνω σε ρύζι μπασμάτι.

Τετάρτη 11/8
Σαλάτα με φακές, κινόα, κόκκινες πιπεριές και βινεγκρέτ μήλου. Θρεπτική σαλάτα, τόσο χορταστική που άνετα γίνεται και ένα ελαφρύ γεύμα.

Πέμπτη 12/8
Ψαροκροκέτες με πατάτες τηγανητές. Αφράτες και τραγανές, αυτές οι ψαροκροκέτες θα αγαπηθούν από όλη την οικογένεια.

Παρασκευή 13/8
Γεμιστές μελιτζάνες με λαχανικά και πουρέ πατάτας
Μοιάζουν με παπουτσάκια αλλά δεν είναι. Αντί για κιμά θα χρησιμοποιήσουμε μίγμα λαχανικών και, αντί για μπεσαμέλ, πουρέ πατάτας. Οι χορτοφάγοι θα το εκτιμήσουν ακόμα περισσότερο αυτό το πιάτο.

Σάββατο 14/8
Πρασοκιμαδόπιτα. Αυτή η πίτα μπορεί να γίνει το αγαπημένο σνακ μικρών, αλλά και μεγάλων. Το θρεπτικό πράσο μαζί με τα μπαχαρικά δημιουργούν την πιο αρωματική πίτα.

Κυριακή 15/8
H Κυριακή είναι ιδανική για να μαζευόμαστε παρέες και οικογένειες και να απολαμβάνουμε ένα γεύμα… με τα όλα του. Με σαλάτα, ορεκτικό, κυρίως και γλυκό.

Για κυρίως, φουρνίζουμε αρνίσιο γεμιστό μπούτι. Μια νόστιμη συνταγή, με γεύση πληθωρική που σε προκαλεί να τη δοκιμάσεις.

Για ορεκτικό, ετοιμάζουμε μπρουσκέτα με κατίκι και αρωματισμένα σύκα. Τα σύκα ταιριάζουν πολύ με τυρί. Εδώ τα ψήνετε σε γλυκό κρασί και φτιάχνετε μαζί τους ένα υπέροχο καλοκαιρινό ορεκτικό.

Ανοίγουμε το τραπέζι με σαλάτα φυσικά. Σερβίρουμε ταμπουλέ με κολοκύθια και φέτα. Ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο στους τόνους του πράσινου. Κολοκύθια, πλιγούρι, φέτα και μυρωδικά είναι τα κύρια υλικά αυτής της υπέροχης συνταγής, που θα σας χορτάσει και θα σας γεμίσει ενέργεια.

Τέλος, κλείνουμε το τραπέζι με το πολυαναμενόμενο επιδόρπιο. Πανακότα σοκολάτα. Ένα σοκολατένιο γλυκάκι είναι πάντα ευπρόσδεκτο στο τραπέζι μετά από ένα δείπνο. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια δροσερή πανακότα. Εδώ τη συνοδεύουμε με κομματάκια ροδάκινου.