Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 6/11
Μπουκατίνι µε ελιές και σκορδάτα µπουκούνια
Μια πρωτότυπη συνταγή με ζυμαρικά που φέρει την υπογραφή της Μαρίας Διακάτου.

Τρίτη 7/11
Κοτόπουλο με σάλτσα blue cheese
Ψήνουμε το κοτόπουλο στο φούρνο, αφού το αφήσουμε σε μαρινάδα με μηλόξιδο, πιπέρι καγιέν και καπνιστή πάπρικα. Συνοδεύουμε με μια απαλή σάλτσα blue cheese που δίνει την ιδιαίτερη γεύση του σε αυτό το κλασικό πιάτο.

Τετάρτη 8/11
Αρακάς με πιπεριές Φλωρίνης
Ο γλυκός αρακάς μπορεί να μοιάζει βαρετός, όταν όμως συνδυάζεται με διάφορα λαχανικά, όπως με την πιπεριά Φλωρίνης, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επιπλέον νοστιμιά!



Πέμπτη 9/11

Χοιρινά παϊδάκια με μυρωδικά και ρούμι
Ζουμερά χοιρινά παϊδάκια μαρινάρονται σε ρούμι, σάλτσα σόγιας και μέλι και αποκτούν ξεχωριστό γευστικό χαρακτήρα.



Παρασκευή 10/11

Φασόλια πλακί
Η Γιώτα Κουφαδάκη, cheffe patronne του εστιατορίου Μπουκαδούρα στη Χαλκιδική, μας έδωσε μια απλή συνταγή για άσπρα φασόλια, που ποτέ δεν θα πειράξει γιατί έτσι την έκανε η γιαγιά της.



Σάββατο 11/11
Χοιρινός λαιμός με φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί
Φτιάχνουμε χοιρινό λαιμό με φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί, κεφαλονίτικη κεφαλογραβιέρα και φρέσκια σάλτσα ντομάτας. Εύκολο φαγητό με λίγα υλικά και εγγυημένο απολαυστικό αποτέλεσμα. Μια συνταγή της Αργυρώς Κουτσού.



Κυριακή 12/11

Mac “n” cheese με κιμά στον φούρνο
Κρεμώδες και τυρένιο πιάτο με ζυμαρικά φούρνου, εδώ συνδυάζεται με γευστικό και ζουμερό κιμά, και γίνεται ένα κυρίως πιάτο, τέλειο για τα τραπέζια της Κυριακής.

 



Για ορεκτικό

Κρεατόπιτα ρολό
Μια νόστιμη κρεατόπιτα σε τραγανό ρολό γεμιστό με μοσχάρι, χοιρινό και αρνάκι τρώγεται ευχάριστα από όλους σε οποιοδήποτε γεύμα. Μπορείτε να την σερβίρετε ως πρώτο πιάτο σε ένα κάλεσμα αλλά και στο καθημερινό τραπέζι.

Για επιδόρπιο
Κλασική σοκολατίνα από τον Στέλιο Παρλιάρο
Αφράτη, ντελικάτη, με ανάλαφρο παντεσπάνι. Η πλούσια μους στο κέντρο αφήνει μια φινετσάτη επίγευση κονιάκ, από το σιρόπι με το οποίο έχει ποτιστεί ελαφρά! Αξία παραδοσιακή και ανεπανάληπτη.

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για μενού από προηγούμενες εβδομάδες.