Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 13/3
Κοτόπουλο παστιτσάδα
Η κερκυραϊκή παστιτσάδα είναι άλλο μεγαλείο. Χοντρό μακαρόνι για να ρουφήξει όλη τη γλύκα και από πάνω πλούσια σάλτσα ντομάτας με τα μπαχάρια και τα αρωματικά της και μελωμένο κοτόπουλο σε ένα σπέσιαλ πιάτο της χωριάτικης κουζίνας.


Τρίτη 14/3
Ομελέτα με πατάτες, κολοκύθι, καλαμπόκι και σαφράν
Μια ομελέτα μαγειρεύεται με πατάτες, κολοκύθι και καλαμπόκι κι αρωματίζεται πολύ ωραία με σαφράν. Πολύ εύκολο και νόστιμο πιάτο που ετοιμάζουμε και απολαμβάνουμε πολύ γρήγορα.


Τετάρτη 15/3

Σκορδάτες γαρίδες με ντοματάκια και σπανάκι
Υπέροχη συνταγή που αν αφαιρέσετε το βούτυρο και το τυρί γίνεται και ένα εξαιρετικό νηστίσιμο πιάτο.



Πέμπτη 16/3
Γκρατέν με τόνο, γραβιέρα και γλυκοπατάτες
Ένα διαφορετικό, πιο θαλασσινό, γκρατέν. Σερβίρεται με μια δροσερή πράσινη σαλάτα, και γίνεται ένα χορταστικό κυρίως. Η γλύκα της γλυκοπατάτας σε συνδυασμό με τη γραβιέρα και τον τόνο, φέρνει τη γευστική ισορροπία.

 


Παρασκευή 17/3

Γίγαντες φούρνου με μείγμα tikka masala και ελιές
Αυτή τη φορά στρώνουμε το νηστίσιμο τραπέζι με όσπρια και έθνικ μπαχαρικά αρώματα…

Σάββατο 18/3
Vegan burger με φακές έχετε δοκιμάσει;
Έχετε φάει ποτέ μπέργκερ από φακές; Αν όχι, ευκαιρία να δοκιμάσετε. Ιδανικό για όσους ακολουθούν vegan διατροφή αλλά και σε όσους αγαπούν τα όσπρια και τους αρέσει να πειραματίζονται με νέες συνταγές.


Κυριακή 19/3

Αρνάκι καπαμά με πατάτες
Αρνάκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα με πατάτες baby. Η τέλεια πρόταση για το κυριακάτικο τραπέζι.


Για ορεκτικό
Τάρτα με μανιτάρια, κουκουνάρι και φρέσκο δενδρολίβανο
Μια χορταστική τάρτα, ικανή να αποτελέσει και ένα γεύμα, που μπορούν να απολαύσουν και όσοι νηστεύουν ή είναι vegan ή χορτοφάγοι.


Για επιδόρπιο

Ένα διαφορετικό μωσαϊκό
Φτιάξτε αυτό το αγαπημένο, μαμαδίστικο γλυκό με την εύκολη και γρήγορη εκδοχή του Στέλιου Παρλιάρου.