Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 13/11
Τραγανές φτερούγες κοτόπουλου με σπιτική πατατοσαλάτα
Αυτή τη συνταγή ο Γιώργος Δημητρακόπουλος την εμπνεύστηκε από την κουζίνα των ΗΠΑ, όπου αγαπούν πολύ να τηγανίζουν τις φτερούγες του κοτόπουλου, που είναι μια ιδιαίτερα οικονομική πρώτη ύλη.


Τρίτη 14/11

Γίγαντες στον φούρνο με καπνιστή πανσέτα, μαραθόσπορο και πορτοκάλι
Ο σεφ Γκίκας Ξενάκης μαγειρεύει γίγαντες στον φούρνο. Απλό, καθημερινό πιάτο, που δεν πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι μέσα στην εβδομάδα.


Τετάρτη 15/11
Κερκυραϊκή μανέστρα κολοπίμπιρι με κοκκινοπίπερο
Η Κερκυραία μανέστρα με την παράξενη ονομασία collu pimpiri, που σημαίνει κοκκινοπίπερο, είναι ένα υπέροχο απλοϊκό φαγητό που θα σας ζεστάνει με τον πιο γευστικό τρόπο!



Πέμπτη 16/11

Πανσέτες με ρετσίνα, μουστάρδα και δεντρολίβανο
Η ρετσίνα, το ξεχωριστό αυτό ελληνικό κρασί, δεν είναι ιδανικό μόνο για να συνοδεύσετε τους μεζέδες σας αλλά και για να δώσει ωραία γεύση στο φαγητό, όπως αυτές οι κρασάτες πανσέτες.



Παρασκευή 17/11

Πλαστός: Μια παραδοσιακή πίτα από τη Θεσσαλία
Μια παραδοσιακή συνταγή της τρικαλινής κουζίνας, ο πλαστός, φτιάχνεται με καλαμποκάλευρο και χόρτα εποχής. Εδώ ο Σωτήρης Ευαγγέλου τον φτιάχνει με σπανάκι και μυρωδικά.



Σάββατο 18/11

Σουφλέ με πέννες, σολομό και μπεσαμέλ με γραβιέρα Κρήτης
Ένα πληθωρικό σουφλέ ζυμαρικών, που μπορείτε να σερβίρετε και στα γιορτινά σας τραπέζια.



Κυριακή 19/11

Λαχανοντολμάδες αυγολέμονο
Η Γιώτα Κουφαδάκη από την πολυβραβευμένη Μπουκαδούρα της Χαλκιδικής μας δίνει τη συνταγή για το αγαπημένο της πιάτο, με πρωταγωνιστή το λάχανο που είναι τώρα στην εποχή του!

Για ορεκτικό
Μιλφέιγ παντζαριού – γλυκοπατάτας με κατσικίσιο τυρί
Νόστιμο ορεκτικό λαχανικών σε στρώσεις, που εντυπωσιάζει τόσο με την εμφάνιση όσο και με τη γεύση του.



Για επιδόρπιο

Ρολό μαρέγκας με φρούτα του δάσους
Φτιάχνουμε ρολό μαρέγκας με γλυκόξινα φρούτα του δάσους σε μια συνταγή που θα κλέψει τις εντυπώσεις σε κάθε τραπέζι.

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για μενού από προηγούμενες εβδομάδες.