Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 11/10
Πέννες με κοτόπουλο, ντομάτα και μοτσαρέλα στο χαρτί. Κλείνουμε τις πέννες στο χαρτί μαζί με κοτόπουλο και μοτσαρέλα και δημιουργούμε ένα πιάτο μοναδικής νοστιμιάς.

Τρίτη 12/10
Αρωματική σούπα με γιουβαρλάκια από μοσχάρι και πλιγούρι. Μια διαφορετική εκδοχή για τα γιουβαρλάκια, με πλιγούρι αντί για ρύζι. Θα σας ενθουσιάσουν με την πλούσια γεύση τους.

Τετάρτη 13/10
Ρεβιθοσαλάτα α λα καταλάνα. Οι σαλάτες με όσπρια είναι από τις πιο θρεπτικές προτάσεις για βραδινό ή ελαφρύ μεσημεριανό. Εδώ συνδυάζουμε τα ρεβίθια με λουκάνικο και απογειώνουμε γευστικά αυτό το πάτο.

Πέμπτη 14/10
Καλαμαράκια με φινόκιο σε σάλτσα ντομάτας. Τα καλαμαράκια ταιριάζουν υπέροχα με το αρωματικό φινόκιο. Τα μαγειρεύουμε σε σάλτσα ντομάτας και αποδεικνύουμε ότι εκτός από εκλεκτούς μεζέδες κάνουν και εξαιρετικά κυρίως.

Παρασκευή 15/10
Το πανεύκολο και θρεπτικό λαχανόρυζο γίνεται ακόμη πιο νόστιμο με την προσθήκη αυγολέμονου.

Σάββατο 16/10
Μπακαλιάρος στη γάστρα. Ο μπακαλιάρος ταιριάζει με γλυκά υλικά όπως τα χόρτα ή τα ξερά φρούτα, όπως τα δαμάσκηνα. Στο Άγιο Όρος αλλά και σε πολλά μέρη στην Πελοπόννησο τον μαγειρεύουν με σταφίδες. Έτσι, μετριάζεται η αλμύρα στο στόμα και δίνει ένα υπέροχο γλυκάλμυρο αποτέλεσμα.

Κυριακή 17/10
Οσομπούκο με μαϊντανό και μανιτάρια. Μια νόστιμη πρόταση για το κυριακάτικο τραπέζι μας με ένα από τα πιο νόστιμα κομμάτια του μοσχαριού. Θα το μαγειρέψουμε στην κατσαρόλα με κρασί και μανιτάρια και θα το σερβίρουμε με έναν πικάντικο πουρέ πατάτας-καρότου.

Όμως, επειδή κάθε Κυριακή πρέπει να είναι γιορτή, δεν θα το απολαύσετε σκέτο, αλλά παρέα με σαλάτα, συνοδευτικό και γλυκό.

Σαλάτα με ρόδι, μήλο, τραγανό προσούτο και τυρί μπρι. Δροσερή και ανάλαφρη με πολλές πρασινάδες και δύο ειδών φρούτα (μήλο και ρόδι), αλλά και ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως το τραγανό προσούτο. Σίγουρα, εντυπωσιάζει σε ένα τραπέζι.

Τυροφλογέρες πικάντικες. Νόστιμες φλογέρες με τραγανά φύλλα και γέμιση από μίγμα λευκών τυριών, λαχανικών και αρωματικών. Η πρότασή μας είναι να τις φτιάξετε τηγανητές αλλά ψήνονται πολύ όμορφα και στο φούρνο.

Τάρτα σοκολάτας με ρόδι. Μια σοκολατένια απόλαυση, ιδανική συνοδεία για τον απογευματινό καφέ σας.

Καλά μαγειρέματα!

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr