Αναζωογωνητικό και με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ από ένα κλασικό negroni, αυτό το κοκτέιλ λέγεται ότι δημιουργήθηκε από έναν απρόσεχτο bartender που, φτιάχνοντας το δημοφιλές negroni, αντικατέστησε κατά λάθος το τζιν με αφρώδες κρασί. Αλήθεια ή μύθος, το σίγουρο πάντως είναι ότι το αφρώδες κρασί δίνει στο negroni καλοκαιρινό χαρακτήρα.

Υλικά
120ml ξηρό Prosecco ή άλλο αφρώδες λευκό κρασί
30ml γλυκό βερμούτ
15ml Campari
λίγη σόδα
παγάκια
1 λεπτή ροδέλα λάιμ για το σερβίρισμα

Διαδικασία
Ρίχνετε σε ένα μεγάλο ποτήρι του κρασιού με παγάκια το Prosecco ή όποιο αφρώδες κρασί χρησιμοποιήσετε. Προσθέτετε το βερμούτ και το Campari και τελευταία ρίχνετε τη σόδα. Ανακατεύετε απαλά και γαρνίρετε με τη ροδέλα λάιμ.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr