Η σειρά Στροφιλιά Λευκός, Ροζέ, Ερυθρός πιστοποιήθηκε από τον διεθνή οργανισμό V-Label, με έδρα την Ελβετία, ως κατάλληλη για διατροφή vegan.

Ένα προϊόν μπορεί να θεωρηθεί vegan, εάν δεν είναι ζωικής προέλευσης και σε κανένα στάδιο της παραγωγής και επεξεργασίας του, δεν έχει χρησιμοποιηθεί ή προστεθεί οποιοδήποτε συστατικό που να είναι ζωικής προέλευσης. Τα «Στροφιλιά Λευκός», «Στροφιλιά Ροζέ» και «Στροφιλιά Ερυθρός» πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις οπότε έλαβαν και τη σχετική πιστοποίηση.

Μάλιστα, ο «Οδίτης», το ροζέ μέλος της σειράς, είναι η πιο πρόσφατη δημιουργία της σειράς που παράγεται από τον ιδιόκτητο αμπελώνα της Στροφιλιάς, με σύστημα διαμόρφωσης LYRA, στο οροπέδιο της Στυμφαλίας. Από τους πλέον ορεινούς αμπελώνες της Πελοποννήσου, εδώ το υψόμετρο ξεπερνά τα 700 μέτρα και οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δυσχερείς το χειμώνα. Από την άλλη, οι ακραίες θερμοκρασίες – υψηλές κατά τη διάρκεια της μέρας, ιδιαίτερα χαμηλές μόλις σκοτεινιάζει – κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, συμβάλλουν στην ωριμότητα των σταφυλιών, διατηρώντας παράλληλα τη δροσερή τους οξύτητα, στοιχεία που προσδίδουν έναν ιδιαίτερα αρωματικό και δροσερό χαρακτήρα στο κρασί.

Πρόκειται για ένα φινετσάτο ροζέ κρασί, που βασίζεται στην ποικιλία Αγιωργίτικο, με αρώματα κόκκινων φρούτων, νότες τριαντάφυλλου και χαμομηλιού. Περιέχει μικρή ποσότητα Gewürztraminer, που το κάνει να ξεχωρίζει για τον αρωματικό του χαρακτήρα και τη διακριτική του γεύση. Ο «ΟΔΙΤΗΣ», όπως και τα υπόλοιπα κρασιά της Στροφιλιάς, διανέμονται στην Ελλάδα από την ΑΙΟΛΟΣ Α.Ε.

Δείτε επίσης

6 κρασιά που δοκιμάσαμε τον Ιούνιο

Με τι κρασί θα συνοδεύσουμε το Σαν Μιχάλη ΠΟΠ;

4 οινοποιεία του κόσμου με διάσημους ιδιοκτήτες