Cocktlails δίπλα στη θάλασσα. Mπορεί να μπήκε ο Σεπτέμβρης αλλά είμαστε ακόμη σε μια καλοκαιρινή διάθεση και σε αυτή θέλουμε να παραμείνουμε όσο περισσότερο γίνεται! Γι’ αυτό θέλουμε cocktails που να είναι frozen! Παγωμένα, φρουτώδη, περιπετειώδη και με την ανάλαφρη, γλυκιά και δροσερή αίσθηση των αυγουστιάτικων διακοπών.

Πρόσφατη – και πλέον ξεκάθαρα αγαπημένη μου- ανακάλυψη το frosé, ένα ακαταμάχητο frozen cocktail που προκύπτει από τον συνδυασμό του ροζέ κρασιού με τα φρούτα (ιδανικά με τις φράουλες ή έστω με βατόμουρα). Εμπνευστής του, το Bar Primi στο East Village της Νέας Υόρκης που λάνσαρε για πρώτη φορά αυτό το cocktail με συνταγή που στηριζόταν στον συνδυασμό ενός ξηρού ροζέ κρασιού με vermouth και κατεψυγμένες φράουλες (και όλα μαζί, χτυπημένα, στο μπλέντερ).

Το ωραίο – και πρακτικό- με το frosé είναι, ότι δεν χρειάζεται καν να το αναζητήσω σε κάποιο «ψαγμένο» bar της πόλης ή του νησιού. Μπορώ και μόνη μου να το φτιάξω γρήγορα και εύκολα, στο σπίτι μου, χρησιμοποιώντας μάλιστα, ελάχιστα υλικά: Ένα μπουκάλι κρασί ροζέ merlot, pinot noir ή syrah, κατεψυγμένες φράουλες, λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού, ζάχαρη και πάγο. Και… voilà!. Είμαι έτοιμη να το σερβίρω σε ένα ψηλό ποτήρι σαμπάνιας coupe ή σε ένα κομψό ποτήρι του Martini (αφού πρώτα το έχω αφήσει για μερικές ώρες στην κατάψυξη) και να περάσω σούπερ με την παρέα μου, στον κήπο ή στο μπαλκόνι του σπιτιού μου!

Υλικά για 4 μερίδες
375 ml κρασί ροζέ (ξηρό)
2 φλυτζάνια κατεψυγμένες φράουλες, κομμένες σε λεπτές φέτες
8-10 μεγάλους κύβους πάγου
2 κουτ. σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουτ. σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
λίγες φρέσκες φράουλες (κομμένες σε λεπτές φέτες) για γαρνίρισμα

Διαδικασία
Ρίχνουμε στο μπλέντερ το κρασί, τις φράουλες, τους κύβους πάγου, τη ζάχαρη και τον χυμό του λεμονιού και χτυπάμε, σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάζουμε και προαιρετικά προσθέτουμε, λίγη ακόμα ζάχαρη ή χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε σε παγωμένα ποτήρια και γαρνίρουμε με λεπτοκομμένες φέτες από φρέσκιες φράουλες.

Tip
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις φράουλες με άλλα φρούτα, καλοκαιρινά, που επίσης ταιριάζουν εξαιρετικά σε ένα frosé. Αυτά είναι τα σμέουρα (raspberries), το καρπούζι, τα βατόμουρα (blueberries), αλλά και τα ροδάκινα.