Ένας νέος ροζέ οίνος που «παντρεύει» δυο ποιλίες -Αγιωργίτικο και Syrah- θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες το Κτήμα Παυλίδη. Ονομάζεται Alma, που στα ισπανικά σημαίνει ψυχή ενώ  φέρει την ονομασία προέλευσης Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα, όπως άλλωστε όλοι οι υπόλοιποι οίνοι THEMA και EMPHASIS του γνωστού Κτήματος.

Ο Αμπελώνας
Τα σταφύλια του ΑLMA προέρχονται από τον ιδιόκτητο αμπελώνα του Κτήματος Παυλίδη στην Περιχώρα. Ο αμπελώνας της Περιχώρας, βρίσκεται στους πρόποδες του Μενοικίου όρους, σε πλαγιές που αρχίζουν στα 280 και φτάνουν μέχρι τα 450 μέτρα. Με προσανατολισμό βορρά-νότο, τα αμπέλια δέχονται την ευεργετική επίδραση των ανέμων που πνέουν στις πλαγιές.
Ένα σύγχρονο σύστημα άρδευσης, υποβοηθά το μικροκλίμα της περιοχής, ώστε να επιτευχθούν οι βέλτιστες ωριμότητες, ενώ η εγκατάσταση ενός ιδιόκτητου μετεωρολογικού σταθμού, συντελεί στην πιο ενδελεχή έρευνα του μικροκλίματος.

 

Τα χαρακτηριστικά του κρασιού
Η νέα δημιουργία του Κτήματος Παυλίδη έχει λαμπερό απαλό σομόν χρώμα με ροζ ανταύγειες. Έντονη μύτη εσπεριδοειδών με κυρίαρχο το γκρέιπφρουτ και το σαγκουίνι, αλλά και νύξεις ροδάκινου. Ανάλαφρο, με κυρίαρχη την οξύτητα, δίνει αίσθηση φρεσκάδας, ενώ ταυτόχρονα ο ικανοποιητικός όγκος ισορροπεί το αποτέλεσμα δίνοντας πολλές δυνατότητες για αρμονία με φαγητό.
Η επίγευση είναι έντονα φρουτώδης με αρκετή διάρκεια. Πρόκειται για έναν οίνο ιδανικό ως απεριτίφ, που ταιριάζει με θαλασσινά, όπως γαρίδες, καραβίδες, με μικρά τηγανητά ψάρια και μακαρονάδες με απαλές σάλτσες.