Φτιάχνουμε ζεστά ροφήματα ιδανικά για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Προσθέτουμε και το κατάλληλο αλκοόλ και απολαμβάνουμε. Παρακάτω θα βρείτε 3 νόστιμες «πληθωρικές» προτάσεις που θα κάνουν τις βραδιές σας ωραιότερες.

Ζεστή σοκολάτα με αλκοόλ

Υλικά για 2 μερίδες:
3 κουτ. της σούπας σκόνη κακάο
2 φλιτζάνια γάλα 2%
3 κουτ. της σούπας ζάχαρη
¼ κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
λίγη κανέλα
¼ φλιτζάνι κομματάκια μαύρης σοκολάτας
60 ml ρούμι, μπέρμπον ή Baileys

Εκτέλεση:
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη σκόνη κακάο και ¼ φλιτζάνι από το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε στο μείγμα τα υπόλοιπα υλικά και ζεσταίνουμε και  σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, περίπου για 2 λεπτά. Δεν βράζουμε το μείγμα. Βάζουμε το αλκοόλ σε 2 κούπες και μοιράζουμε το μείγμα. Ανακατεύουμε καλά και α θέλουμε βάζουμε και σαντιγί και σερβίρουμε.

Ρούμι με μπαχαρικά

Υλικά για 8 μερίδες:
½ κουτ. του γλυκού καρφάκια γαρύφαλλο
3 αστεράκια γλυκάνισο
4 ξυλάκια κανέλας
8 φλιτζάνια μηλίτης μήλου
1 φλιτζάνι ρούμι

Για το γαρνίρισμα: αστεροειδής γλυκάνισος, ξυλάκι κανέλας, φέτα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά σε μια κατσαρόλα και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 2 έως 3 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τον μηλίτη και αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσέχουμε να μη σιγοβράσει απλά να πάρει μια πρώτη βράση. Χρησιμοποιούμε ένα κόσκινο ή σουρωτήρι για να ρίξουμε το μείγμα με μια κουτάλα σε 8 φλιτζάνια. Προσθέτουμε το ρούμι και αν θέλουμε, γαρνίρουμε με αστεροειδή γλυκάνισο, ξύλο κανέλας ή μια φέτα πορτοκαλιού.

Ρούμι με αρωματισμένο βούτυρο

Υλικά για 4 μερίδες:
Για το αρωματισμένο βούτυρο:
6 κουτ. της σούπας αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο
3 κουτ. της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
¼ κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο
¼ κουτ. του γλυκού μπαχάρι

Για κάθε ποτό: 1 ½ κουτ. της σούπας αρωματισμένο βούτυρο
60 ml ρούμι
180 ml βραστό νερό

Eκτέλεση:
Φτιάχνουμε το αρωματισμένο βούτυρο: Παίρνουμε το βούτυρο και  προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το μπαχάρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.

Για να φτιάξουμε τα ροφήματα: Προσθέτουμε 1 ½ κουταλιά της σούπας αρωματικό βούτυρο σε κάθε ποτήρι. Προσθέστε το ρούμι,  το βραστό νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μόλις είναι έτοιμο σερβίρουμε.

 

Το άρθρο της εβδομάδας