Υπέροχα αρωματική και φλογερά κόκκινη η εκδοχή της σανγκρία χωρίς αλκοόλ μοιάζει ταιριαστή σε κάθε μέρος, κάθε στιγμή. Ακόμη κι αν αγαπάτε ιδιαίτερα το κρασί, θα πρέπει να δώσετε μια ευκαιρία σε αυτή τη φρουτένια Virgin sangria με παιχνιδιάρικες γλυκόξινες νότες χειμερινών εσπεριδοειδών. Βάζουμε χυμό από ρόδι, λεμόνι, πορτοκάλι και σταφύλι σε γυάλινο ποτήρι, αρωματίζουμε με φλούδες από εσπεριδοειδή και στολίζουμε με φυσαλίδες από ανθρακούχο νερό το μεγάλο ποτήρι. Και έτσι εύκολα, βάζουμε τη γεύση του αγαπημένου ισπανικού ποτού σε ένα σπιτικό αναψυκτικό έχοντας ίσως βρει αυτό που χρειαζόμαστε να μας αναζωογονήσει μετά από μια δύσκολη μέρα.

Σπιτική Virgin Sangria
Υλικά
Για 8 μερίδες
1 λεμόνι (κομμένο σε φέτες, με τη φλούδα)
1 λάιμ (κομμένο σε φέτες, με τη φλούδα)
1 πορτοκάλι (κομμένο σε φέτες, με τη φλούδα)
1 μήλο χωρίς το κορμό (κομμένο σε φέτες, με τη φλούδα)
3 φλιτζ. χυμό σταφυλιού
¾ φλιτζ. χυμό μήλου
¾ φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
1 ½ κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
2-3 φλιτζ. ανθρακούχο μεταλλικό νερό

Διαδικασία
Καθαρίζουμε και κόβουμε πρώτα όλα τα φρούτα. Τα βάζουμε σε ένα γυάλινο διαφανές ποτήρι. Προσθέτουμε τους χυμούς από σταφύλι, μήλο, πορτοκάλι και λεμόνι. Ανακατεύουμε ελαφρά. Δοκιμάζουμε και αν θέλουμε προσαρμόζουμε τις ποσότητες ανάλογα με τις γευστικές μας προτιμήσεις. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Πριν το σερβίρουμε, το βγάζουμε από το ψυγείο και προσθέτουμε το ανθρακούχο νερό. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.

Tips

  • Για ακόμα πιο γλυκιά γεύση, βάλτε σόδα λάιμ ή λεμόνι αντί για απλό ανθρακούχο νερό.
  • Μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε τον δικό σας συνδυασμό γεύσεων και να πειραματιστείτε με τους χυμούς. Για παράδειγμα, μπορείτε να αντικαταστήσετε το χυμό σταφυλιού με χυμό από κράνμπερις ή ρόδι και τον χυμό πορτοκαλιού με χυμό γκρέιπφρουτ.
  • Ακόμη, μπορείτε να φτιάξετε τη virgin εκδοχή της λευκής sangria αντικαθιστώντας το κόκκινο χυμό σταφυλιού με τον αντίστοιχο από λευκό σταφύλι.
  • Αφήστε το μείγμα φρούτων στο ψυγείο (πριν προσθέσετε το ανθρακούχο νερό ή τη σόδα) ιδανικά για 4 με 6 ώρες, ώστε τα κομμένα φρούτα να απορροφήσουν στο μέγιστο τους χυμούς.