Το Gibson είναι ένα κοκτέιλ που κάθε λάτρης του τζιν  (gin) πρέπει να δοκιμάσει. Θεωρείται «ξαδελφάκι» με το dry martini. Ωστόσο, η βασική τους διαφορά είναι η γαρνιτούρα. Και τα δύο ποτά παρασκευάζονται με τζιν και ξηρό βερμούτ, αλλά αντί για ελιά ή λεμόνι, το Gibson γαρνίρεται με πικλαρισμένα κρεμμύδια ή αλλιώς cocktail onions.

Είναι φοβερό ότι το Gibson είναι ένα από τα ελάχιστα κοκτέιλ που ονομάστηκαν έτσι ειδικά για τη γαρνιτούρα του. Το κρεμμύδι κουμπώνει τέλεια στον συνδυασμό τζιν και βερμούτ. Όπως είπαμε είναι κλασικό κοκτέιλ, άρα χρειάζεται λίγα υλικά.

Υλικά:
70 ml τζιν
15 ml ξηρό βερμούτ
1 ή 3 cocktail onions, για γαρνίρισμα

Eκτέλεση:
Βάζετε το τζιν και το ξηρό βερμούτ σε ένα ποτήρι με πάγο και ανακατεύετε καλά μέχρι το μείγμα να κρυώσει καλά. Σουρώστε σε ένα παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ. Γαρνίρετε με ένα cocktail onion.