Εκμεταλλευόμαστε το γκρέιπφρουτ και εμπνεόμαστε από τη μοναδική Paloma για να φτιάξουμε το διάσημο μεξικάνικο κοκτέιλ σε virgin εκδοχή. Η ροζ Paloma τα έχει όλα: γλυκόπικρη με έντονη οξύτητα, παιχνιδιάρικες φυσαλίδες και αλμυρή γεύση στο τελείωμα. Είναι το διασημότερο κοκτέιλ στο Μεξικό και η γοητευτική του ιστορία θέλει το όνομά του να συνδέεται με το δημοφιλές φολκλορικό τραγούδι «La paloma» που σημαίνει «περιστέρι».

Εμείς κρατάμε την αναζωογονητική γεύση της Paloma αφαιρώντας το αλκοόλ και δημιουργώντας ένα ανθρακούχο ποτό για όλες τις ώρες. Χρειαζόμαστε μόνο χυμό γκρέιπφρουτ, κατά προτίμηση φρεσκοστυμμένο, ένα ανθρακούχο συστατικό (νερό με γεύση γκρέιπφρουτ ή με οποιαδήποτε άλλη γεύση, τόνικ, σόδα κτλ.), σιρόπι αγαύης και χυμό λεμονιού. Φυσικά δεν ξεχνάμε το αλάτι που θα δώσει στο mocktail τον ιδιαίτερο γευστικό του χαρακτήρα.

Δείτε παρακάτω τη συνταγή:

Paloma mocktail
Μερίδες: 2
Υλικά
χυμό από 1 λεμόνι
4 κουτ. σούπας χυμό γκρέιπφρουτ
4 κουτ. σούπας σιρόπι αγαύης
1 πρέζα αλάτι
4 κουτ. σούπας τόνικ ή grapefruit σόδα
πάγο

Τι χρειαζόμαστε
1 σέικερ (ιδανικά για κοκτέιλ)

Διαδικασία
Βάζουμε στο σέικερ με τον πάγο, τον χυμό λεμονιού, γκρέιπφρουτ, αγαύη και αλάτι και ανακινούμε για 30″. Ανοίγουμε το σέικερ και γεμίζουμε 2 ποτήρια με ίσες ποσότητες mocktail. Προσθέτουμε το τόνικ και απολαμβάνουμε!