Ένα γοητευτικό παιχνίδι με ποτά, εξωτικά και ελληνικά υλικά και μπόλικη έμπνευση συντελείται στην πληθωρική μπάρα του γιαπωνέζικου εστιατορίου Kiku. Τα παιχνίδια με τον φωτισμό και οι ταχυδακτυλουργικές κινήσεις του Βασίλη Ρούσσου όταν αναμιγνύει το αλκοόλ πίσω από την μπάρα συνθέτουν ένα σκηνικό μαγικό.

KIKU_ΡΟΥΣΣΟΣ_1

Ο bartender Βασίλης Ρούσσος αναλαμβάνει να μας ταξιδέψει στον κόσμο του σερβίροντας το κοκτέιλ Memories, το οποίο συνοδεύει με γλυκό του κουταλιού σταφύλι. «Εμπνεύστηκα το κοκτέιλ Memories σε συνεργασία με τον σεφ Δημήτρη Κατριβέση θέλοντας το νέο δημιούργημα να συνοδεύει το φαγητό που σερβίρεται στο Kiku και να ταιριάζει με πιάτα που έχουν miso», λέει και το πάθος δεν κρύβεται από τη φωνή του. Τα υλικά που συμμετέχουν στο Memories είναι: «Ελληνικό μπράντυ, κουβανέζικο ρούμι, ταχίνι, σιτσίμι -μια γιαπωνέζικη πιπεριά με σουσάμι- φρέσκο λάιμ και γλυκό σταφύλι, που φτιάχνω μόνος μου από Παριανό σταφύλι σε συνταγή της μητέρας μου», εξηγεί και προσθέτει: «Όταν μιλάμε για Ιαπωνία μας έρχεται στο μυαλό κάτι μίνιμαλ σε γεύση και εμφάνιση. Θέλουμε μια γεύση συγκεκριμένη, έντονη. Να ξυπνήσουμε τις αναμνήσεις της ελληνικής κουλτούρας με ένα σέρβις Ιαπωνίας».

KIKU_ΡΟΥΣΣΟΣ_3

Τα ελληνικά υλικά μπορούν με άνεση να κάνουν ένα γευστικό γάμο με τα ιαπωνικά χαρίζοντας στο κοκτέιλ Memories μια ευχάριστη και δροσερή γεύση, με πολυπλοκότητα και ισορροπία. Σερβίρεται σε λιτή κούπα με γιαπωνέζικη διακόσμηση και κάθε φινετσάτη γουλιά υπογραμμίζει την απόλαυση. Η λίστα των κοκτέιλς στο Kiku είναι ενδιαφέρουσα με την αλληλεπίδραση των υλικών στο σέικερ να δίνει αρωματική και γευστική εικόνα.

Το άρθρο της εβδομάδας