Η οινοποιία Μπουτάρη παρουσιάζει τo νέο της κρασί «Φαιά Γη», ένα singe vineyard από το κτήμα της στη Μαντινεία, που θα αφήσει το δικό του αποτύπωμα στον κόσμο των σπουδαίων Gris κρασιών.

To «Φαιά Γη», προέρχεται από αμπέλι καλλιεργούμενο σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας και από πρέμνα ηλικίας 14 ετών, της ποικιλίας Μοσχοφίλερο και συγκεκριμένα του βιότυπου Μαυροφίλερο. Το ξεχωριστό, υπόλευκο – γκρι χρώμα του κρασιού, με τις φαιές ανταύγειες, από τις οποίες πήρε και το όνομά του, δημιουργείται από τις σκουρόχρωμες ράγες της αυτόχθονης ποικιλίας και του προσδίδει μοναδικότητα.

Στη μύτη διακρίνονται έντονα αρώματα λουλουδιών (τριαντάφυλλο – βιολέτα), εσπεριδοειδών, εξωτικών φρούτων, μελιού και θυμαριού. Αρμονικά ισορροπημένο, με δομή, λιπαρότητα και μακρά αρωματική επίγευση, το νέο κρασί ξεχωρίζει για τη φινέτσα και το αριστοκρατικό του στυλ.

Προερχόμενο από ένα συγκεκριμένο αμπελοτόπι το «Φαιά Γη» κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό φιαλών. Το νέο κρασί θα το βρείτε σε επιλεγμένες κάβες και e-shops.

Δείτε ακόμη:

6 κρασιά που δοκιμάσαμε τον Νοέμβριο και μας άρεσαν

Με τι κρασί θα συνοδεύσουμε το Brie President;

Τα μυστικά ενός πετυχημένου γάμου (μεταξύ κρασιών και τυριών)