Πέντε ξεχωριστοί οινοποιοί της Αττικής με κοινούς στόχους ένωσαν τις δυνάμεις τους και δουλεύουν με αφοσίωση έναν αμπελώνα με ιστορία μεγαλύτερη των 3.500 χρόνων, οινοποιώντας με πάθος γηγενείς αλλά και ξένες ποικιλίες.

wines-of-athens-3

Το κρασί είναι αναμφισβήτητα ο κρίκος που συνδέει το οινικό ταξίδι με τον τουρισμό και τη γευστική δοκιμή με την καλοπέραση. Έτσι οινοποιεία ανά περιοχές και χώρες «διασταύρωσαν τους δρόμους τους» με κύριο μέλημά τους την οινο-διαπαιδαγώγηση των επισκεπτών τους. Στα χνάρια, λοιπόν, του Route du Vin, έρχονται να προστεθούν και Οι Δρόμοι του Κρασιού Αθήνας – Wines of Athens.

Το Κτήμα Κοκοτού, η Οινοποιία Αναστασίας Φράγκου, οι Αμπελώνες Μάρκου, το Οινοποιείο Παπαγιαννάκου και η Mικροοινοποιία Μυλωνά εργάζονται με πάθος για να αναδείξουν τον Αττικό αμπελώνα και την ντόπια ποικιλία Σαββατιανό, με χρήση μοντέρνας τεχνολογίας και σεβασμό στην παράδοση. Επιθυμία τους δεν είναι άλλη από την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας, που αναδεικνύουν την προσωπικότητα και τις ιδιαιτερότητες των αμπελώνων.

wines-of-athens

Ιδιαίτεροι στόχοι τους είναι και η επάνοδος της ρετσίνας, που μπορεί να καυχηθεί για την αδιάλειπτη ιστορία 4.000 χρόνων, αλλά και η σύνδεση των οινοποιείων με τους διάσπαρτους αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής. Έτσι, ο επισκέπτης θα κάνει ένα μαγικό ταξίδι στον υπέροχο χώρο του κρασιού, αλλά και στην ιστορία και την ομορφιά του αττικού τοπίου, καθώς τα οινοποιεία βρίσκονται σε εύκολη πρόσβαση από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, τα μουσεία και τα αξιοθέατα του ευρύτερου χώρου της Ακρόπολης, ενώ οι συγκεκριμένες θέσεις τους μπορούν να συνδυάσουν επισκέψεις σε σπάνια μνημεία, μουσεία και σημεία φυσικού κάλλους.

Επιπλέον, χαρακτηριστικά αξιοθέατα και σημεία ενδιαφέροντος άμεσα προσβάσιμα αναλόγως της θέσης του κάθε οινοποιείου μπορούν να συνδυαστούν για τον σχεδιασμό εξαιρετικών ολιγόωρων ή/και ολοήμερων εκδρομών και περιηγήσεων.

info
winesofathens.com