Μπορεί να θεωρείται ένα άκρως καλοκαιρινό ποτό, όμως μπορείτε να απολαύσετε μία καλή Σαγκρία και το φθινόπωρο. Το διάσημο ποτό με βάση το κρασί είναι διαχρονικό και έχει πολλούς οπαδούς. Οι πρώτες αναφορές μας έρχονται από την αρχαία Ρώμη, ενώ από τον 17ο αιώνα και μετά, η Σαγκρία βρισκόταν παντού. Ακόμα και στους χαρακτήρες των βιβλίων της Jane Austen. Μπορεί η Ισπανία να είναι η «γενέτειρά της», όμως εξελίχθηκε στο Μπορντώ της Γαλλίας.

Πολλοί θεωρούν πως τα συστατικά της Σαγκρία είναι μόνο το κόκκινο κρασί και τα φρούτα, όμως δεν ισχύει αυτό. Η αυθεντική Σαγκρία αποτελείται από κρασί, ποτό, κάποιο γλυκαντικό, χυμό και φρούτα, ενώ οι mixologists όλου του κόσμου τη λατρεύουν γιατί έχει ατελείωτες προοπτικές.

Το κρασί
Η βάση μίας καλής Σαγκρίας είναι οπωσδήποτε το κρασί. Χρειάζεται να έχει φρουτώδη γεύση και να είναι γλυκό. Το μεγάλο, όμως, μυστικό είναι να χρησιμοποιήσετε καλό κρασί. Δεν είναι απαραίτητο να είναι ακριβό, όμως η αντίληψη πως μπορείτε να μετατρέψετε ένα πολύ οικονομικό κρασί σε Σαγκρία, είναι λανθασμένη, καθώς η συνταγή δεν θα βγει τόσο πετυχημένη.
Συνηθίζεται να χρησιμοποιείται κόκκινο ή λευκό κρασί, όμως μπορείτε να δημιουργήσετε μία φοβερή Σαγκρία και με ροζέ, ή ακόμα και αφρώδη οίνο. Αν χρησιμοποιήσετε αφρώδες κρασί, μπορείτε εύκολα να βρείτε την ετικέτα που ταιριάζει στο συγκεκριμένο ποτό.

Το ποτό
Το αλκοολούχο ποτό θα προσφέρει την τέλεια ισορροπία για τη γλυκύτητα. Επιπλέον, αν χρησιμοποιήσετε ποτό, θα διαρκέσει για περισσότερο χρόνο η Σαγκρία σας. Η παραδοσιακή συνταγή θέλει brandy (καθώς προέρχεται από σταφύλια), όμως πλέον οι mixologists χρησιμοποιούν όλα τα είδη αλκοόλ. Μπορείτε να δοκιμάσετε παλαιωμένο ουίσκι ή βότκα για αρχή. Μην το φοβηθείτε, καθώς η καλή Σαγκρία είναι αυτή που έχει αρκετά υλικά, οπότε μη διστάσετε να πειραματιστείτε με συνταγές που περιέχουν λικέρ, bitters ή το δικό σας αγαπημένο ποτό.

Ο χυμός
Ο χυμός πορτοκαλιού είναι από τους πιο δημοφιλείς για την παρασκευή της κόκκινης Σαγκρίας. Όμως, μπορείτε να πειραματιστείτε και με κρύο τσάι. Προτιμήσετε ένα με γεύση λεμόνι ή ροδάκινο και σερβίρετε με φλούδες λεμονιού/πορτοκαλιού, ή κομμάτια φρούτων, όπως μήλο.

Το γλυκαντικό
Για γλυκαντικό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σιρόπι που έχει ίσα μέρη νερού και ζάχαρης. Αν θέλετε μία πιο φυσική και φρουτώδη γεύση, τότε μπορείτε να ζεστάνετε δύο μέρη χυμού και ένα ζάχαρης και στη συνέχεια, να προσθέσετε στο ποτό σας κομμάτια φρούτων.

Η βασική δοσολογία
Φρούτα: 1-2 φλιτζάνια
Χυμό: 1/4 με 1/2 φλιτζανιού
Κρασί: 1 μπουκάλι
Bitters/Λικέρ: 1/4 με 1/2 φλιτζανιού
Ποτό: 1/4 με 1/2 φλιτζανιού
Γλυκαντικό: 1/8 με 1/4 φλιτζανιού