Η Μαίρη Συνατσάκη αντί να βρίσκεται σε κάποια παραλία και να κάνει τις διακοπές της, επιλέγει να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τη φωτιά της 23ης Ιουλίου, μαγειρεύοντας καθημερινά 2000 μερίδες φαγητού. Στην ίδια ομάδα εθελοντών και η πρώην παίκτρια του Master Chef, Γωγώ Δελογιάννη, η οποία, αν και δεν κέρδισε το διαγωνισμό, ξεχωρίζει για την ανθρωπιά και την αφοσίωσή της.

Η μαγείρισσα, που πλέον εργάζεται στο Taverna at Bios, όπου έχει επιμεληθεί το μενού, βρίσκεται εδώ και μέρες στη Νέα Μάκρη και το Μάτι, όπου μαγειρεύει για τους πληγέντες της φωτιάς της 23ης Ιουλίου. «Σήμερα φτάνουμε τις 2000 μερίδες φρέσκου φαγητού στο spot του Νέου Βουτζά. 2000 μερίδες ζεστού φρέσκου φαγητού, που συνοδεύτηκαν συνήθως από μια μεγάλη ευχή κι ένα μεγάλο ευχαριστώ από τους ανθρώπους εκεί», γράφει στο Instagram. «Αλλά το πιο μεγάλο ευχαριστώ το χρωστάω εγώ σε όλους εκείνους που έρχονται κάθε μέρα από κάθε άκρη της Αθήνας και μου υπενθυμίζουν ότι δε δικαιούμαι να χάνω την πίστη μου στον Άνθρωπο. Υποκλίνομαι σε όλους σας.», συνεχίζει.

«Η βοήθεια, η αλληλεγγύη, ο ενθουσιασμός, η χαρά, είναι μικρές αλυσιδωτές αντιδράσεις μεταξύ ανθρώπων που σκέφτονται και νιώθουν περίπου το ίδιο», έγραψε η Γωγώ στη λεζάντα της φωτογραφίας με τη φακοσαλάτα που μαγείρεψαν στο Νέο Βουτσά. «Δέκατη πέμπτη μέρα στη Νέα Μάκρη και το Μάτι σήμερα και το μεγάλο μάθημα που πήρα είναι ότι μόνο αυτές οι μικρές αλυσιδωτές αντιδράσεις μπορούν να μας σώσουν από το χάος γύρω μας», κατέληξε.

Παρά τις τόσες ώρες εθελοντισμού, οι δύο γυναίκες φαίνονται να περνούν αρκετά καλά, με την Γωγώ να χαρίζει μια ποδιά με δεινοσαυράκια στην Μαίρη και την τελευταία να λέει πως δεν έχει περάσει καλύτερα στη ζωή της.