Ο Γκεντάλ Πουλενέκ, διευθυντής των διεθνών εκδόσεων του γαστρονομικού οδηγού Michelin, ανακοίνωσε την πρώτη στρατηγική που θα ακολουθήσει ο οδηγός ψηφιακά και μίλησε για τη δέσμευσή του απέναντι στους σεφ και την κοινότητα των εστιατορίων να τους στηρίξει κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και κατά την επανεκκίνησή τους.

Απευθυνόμενος σε σεφ και εστιάτορες στις 32 χώρες που καλύπτει ο γαστρονομικός οδηγός, ο κος Πουλενέκ εκφράζει σε video ένα μήνυμα συμπαράστασης και ελπίδας στην κοινότητα της εστίασης αναφέροντας μεταξύ άλλων τη δέσμευση των επιθεωρητών σχετικά με τη δίκαιη επιλογή των εγχειρημάτων ου θα συμπεριλάβουν στους οδηγούς του 2021. Επισημαίνει ακόμα και τη δημιουργία ιστοσελίδας και την έναρξη ψηφιακών δραστηριοτήτων που αποτελούν κομμάτι μιας νέας στρατηγικής. Πιο αναλυτικά, στο μήνυμά του ο κος Πουλενέκ αναφέρει τα εξής: «Η κρίση που αντιμετωπίζουμε μάς επηρεάζει όλους: οικονομικά, πολιτιστικά, προσωπικά. Αλλάζει τον τρόπο ζωής μας και μάς προβληματίζει για το τι θα επακολουθήσει. Γνωρίζω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή εστιάτορες και σεφ ανά τον κόσμο. Αρκετοί από εσάς ανησυχείτε για τις επιχειρήσεις σας στις οποίες έχετε επενδύσει όλες σας τις δυνάμεις και παρά τα όσα συμβαίνουν κάποιοι καταφέρατε να δημιουργήσετε εξαιρετικές πρωτοβουλίες για να υποστηρίξετε τις ομάδες που προσφέρουν σημαντικό έργο στον τομέα της υγείας. Σάς είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό. Ο Οδηγός Michelin έχει επεκταθεί σε 32 χώρες στις οποίες οι ομάδες των επιθεωρητών μας διατηρούν πλήρη επικοινωνία με το χώρο. Χάρη στις ομάδες μας σε κάθε περιοχή ενημερωνόμαστε για την κατάσταση που επικρατεί ώστε να λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις. Όπου και αν βρίσκεστε, θα συνεργαστούμε μαζί σας με κάθε τρόπο με σκοπό την επιστροφή στην κανονικότητα το ταχύτερο δυνατό και με ασφάλεια. Γνωρίζουμε ότι αυτό θα γίνει σταδιακά αλλά θα είμαστε κοντά σας σε όλη τη διαδρομή. Προτείνουμε εστιατόρια, δεν είμαστε κριτικοί. Στόχος μας είναι η εύρεση αυτών που σερβίρουν πολύ καλό φαγητό, η ανακάλυψη νέων ταλέντων και να τα γνωστοποιήσουμε σε όσους αρέσει να τρώνε έξω. Αυτό κάναμε πάντα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε λαμβάνοντας υπόψη την ιδιάζουσα κατάσταση που ζούμε: θα είμαστε εκεί για να υποστηρίζουμε, να προωθήσουμε και να σάς ενθαρρύνουμε όλους. Για να γίνω πιο σαφής, αποστολή μας είναι η επανασύνδεση του κόσμου με τα εστιατόρια όταν ανοίξουν ξανά και να πετύχουμε μια δίκαιη επιλογή αυτών που θα συμπεριλάβουμε στους οδηγούς της επόμενης χρονιάς. Θα αξιοποιήσουμε όσο το δυνατό περισσότερο τις διαδικτυακές μας πλατφόρμες. Επίσης, όλες οι βραβεύσεις μας θα έχουν την ίδια σημασία όπως ανέκαθεν. Τις ερχόμενες εβδομάδες και μήνες γνωρίζουμε ότι η βιομηχανία της εστίασης θα αντιμετωπίσει τεράστιες προκλήσεις μέχρι να καταφέρει να σταθεί στα πόδια της. Είμαστε σίγουροι και αισιόδοξοι για την επιστροφή. Οι σεφ θα συνεχίσουν να είναι ικανοί μάγειρες και οι επισκέπτες τους θα έχουν την ίδια επιθυμία να απολαύσουν καλό φαγητό. Τα εστιατόρια είναι η ψυχή των πόλεων και χωριών, η καρδιά της κάθε κοινότητας και όλοι θα επανέλθουν σε αυτά για να τα βοηθήσουν. Κατά την περίοδο της κρίσης δεν είναι λίγοι αυτοί που τα υποστήριξαν διαφορετικά και ειλικρινά πιστεύω ότι όλοι θα κατανοήσουν πόσο σημαντικά είναι για όλους και θα βοηθήσουν καθένας όσο μπορεί σ αυτή την επανεκκίνηση. Γνωρίζω τις δημιουργικές σας ικανότητες και πιστεύω στη συνειδητοποιημένη σας προσπάθεια να προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα ανταποκρινόμενοι παράλληλα και στις προσδοκίες των πελατών σας. Οι αποφάσεις σας θα είναι οι πιο σωστές. Σε κάθε περίπτωση, να είστε βέβαιοι ότι θα είμαστε μαζί σας, θα ακούμε, θα μοιραζόμαστε, θα επιδοκιμάζουμε. Ευχαριστώ και ελπίζω να σάς δω σύντομα».

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr