Έναν περίεργο τρόπο βρήκαν εστιάτορες της Κρήτης για να αυξήσουν τον τελικό λογαριασμό των πελατών τους, χρεώνοντας τους ξεχωριστά το απαραίτητο για τις σαλάτες ελαιόλαδο.

Όπως είναι γνωστό, το χύμα λαδόξιδο έχει απαγορευθεί στα εστιατόρια και οι εστιάτορες έχουν την υποχρέωση να παρέχουν στους πελάτες τους συσκευασίες μιας χρήσης με επώνυμο προϊόν. Αυτή την αλλαγή στη νομοθεσία ωστόσο, φαίνεται ότι βρήκαν τρόπο να την εκμεταλλευτούν σε εστιατόρια της Πλάκας στην Ελούντα και της Παλαιόχωρας στα Χανιά, καθώς όπως καταγγέλλουν καταναλωτές τους ενημέρωσαν ότι για αυτό το λάδι υπάρχει επιπλέον χρέωση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του protothema.gr έχουν γίνει πολλές καταγγελίες από καταναλωτές στο «Ράδιο Κρήτη», οι οποίοι όταν επισκέφθηκαν εστιατόρια της Πλάκας στην Ελούντα, αλλά και της Παλαιόχωρας στα Χανιά και ζήτησαν λάδι για την χωριάτικη σαλάτα, που σημειώνεται ότι έφθασε στο τραπέζι αλάδωτη, οι υπεύθυνοι τους απάντησαν ότι θα υπάρξει επιπλέον χρέωση. Για την ακρίβεια θα έπρεπε να πληρώσουν 3 ευρώ για μόλις 100ml!

Σε πολλές περιπτώσεις, όπως ανέφεραν οι καταγγέλλοντες, οι εστιάτορες προσφέρουν τα πιάτα χωρίς σταγόνα λαδιού, ώστε τελικά ο πελάτης να υποχρεωθεί να το παραγγείλει ξεχωριστά, και φυσικά να χρεωθεί γι αυτό.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr