Με 2 πλατινένια, 4 χρυσά και 5 ασημένια βραβεία διακρίθηκαν τα ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου από την Σπάρτη Λακωνίας στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου.

Ο συγκεκριμένος διεθνής διαγωνισμός διαθέτει πολύ υψηλά ποιοτικά κριτήρια επιλογής και βράβευσης ελαιολάδων, εφαρμόζονται αυστηρά standards αξιολόγησης βάσει των γευστικών μεθόδων που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου και κατατάσσεται σε υψηλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στο διαγωνισμό γίνεται με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting) από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους.

O βαθμός δυσκολίας συμπληρώνεται από τον πολύ μεγάλο παγκόσμιο ανταγωνισμό αλλά και κυρίως από τις πολλές συμμετοχές, που για το 2020 ξεπέρασαν τα 650 ελαιόλαδα από όλο τον κόσμο και από 25 ελαιοπαραγωγικές χώρες όπως Γαλλία, Κροατία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Τυνησία, Η.Π.Α, Αργεντινή, Τουρκία, Ισραήλ κλπ. με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.
Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό του Λονδίνου, LONDON IOOC 2020 με έντεκα (11) εξειδικευμένα βιολογικά – gourmet ελαιόλαδα τους, συγκεντρώνοντας βαθμολογίες που ξεπέρασαν το 96%, τιμήθηκαν με τον αριθμό των έντεκα (11) βραβείων σε όλα τα δείγματα ελαιολάδων τους.

Τα 11 βιολογικά gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου που βραβεύθηκαν στον LONDON IOOC για το 2020 είναι:

ENIGMA Gourmet evoo – Πλατινένιο Βραβείο
GEMSTONE Blend evoo – Πλατινένιο Βραβείο
MAJESTIC Blend evoo – Χρυσό Βραβείο
ΩΛΕΩΑΣΤΡΩΝ Gourmet Evoo – Χρυσό Βραβείο
ΦΥΛΛΙΚΟΝ Πρωτέλαιο – Χρυσό Βραβείο
ENSTAGMA Saffron and Sage Evoo – Χρυσό Βραβείο
ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ Πρώιμης Συγκομιδής – Ασημένιο Βραβείο
ΑΡΜΟΝΙΑ Μονοποικιλιακό – Ασημένιο Βραβείο
ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΝ Gourmet Evoo – Ασημένιο Βραβείο
ENSTAGMA Saffron Evoo – Ασημένιο Βραβείο
ENSTAGMA Saffron and Rosemary Evoo – Ασημένιο Βραβείο

info
bioarmonia.gr

Δείτε επίσης

Νέα, τριπλή βράβευση των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου

Διπλή βράβευση με Gold Super Health Award για ελληνικό ελαιόλαδο

9 νέες βραβεύσεις για ελληνικό ελαιόλαδο

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr