Η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε τα δεδομένα και τον τρόπο λειτουργίας και της εστίασης. Σε αρκετές περιπτώσεις όμως δεν άλλαξε μόνο ο τρόπος αλλά και ο τύπος του φαγητού που κάποια εστιατόρια προσφέρουν.

Ο Γάλλος σεφ Γκιλ Τουρνάντρ ανακοίνωσε πρόσφατα στην «France Bleu Normandie» ότι θα επιστρέψει τα δύο αστέρια Michelin του εστιατορίου του, του Gill’s, προς το τέλος της χρονιάς, απόφαση επηρεασμένη από το κλείσιμο των εστιατορίων που προηγήθηκε λόγω της πανδημίας. Οι νέες συνθήκες τον έκαναν να αναθεωρήσει αποφασίζοντας αντί να ανοίξει εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας, ένα σικ, πιο απλό χώρο με απλές γαστρονομικές προτάσεις, δομημένες με νέα φιλοσοφία, δουλεύοντας με λιγότερο άγχος. «Νομίζω ότι είναι πολλοί οι επαγγελματίες που σκέφτονται όπως εγώ και ενδεχομένως επιθυμούν να επιστρέψουν σε αυτό το είδος μαγειρικής.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

[Portrait Chinois] Si nous étions… Gilles & Sylvie Si j’étais un objet, je serais… un club de Golf . un plat, je serais… un poulet de ferme rôti . un film, je serais… « Les délices de Tokyo » de Naomi Kawase . un vin, je serais… un Sancerre blanc de mon beau-frère, Le Cul de Beaujeu 2014 . un endroit, je serais… Le Morne à l’Ile Maurice . un fruit, je serais… une Pomme de Normandie, la reinette du Grand Faye 🍏 . un adverbe de temps, je serais… le futur ! Sylvie serait… Si j’étais un objet, je serais… un stylo à Plume . un livre, je serais… « Le Parfum » de Patrick Süskind . un vin, je serais… un Chambolle Musigny « Les Amoureuses » Domaine Roumier . un endroit, je serais… les bords de Loire à Saint-Thibault près de Sancerre . un loisir, je serais… le golf ⛳️ . un dessert, je serais… le Paris-Brest . un adverbe de temps, je serais… le présent #chef #cheflife #passioncuisine #france #normandie #gastronomie #sancerre #vin #portrait #golf #ilemaurice @domaineluciencrochet

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chef Gilles Tournadre (@gillestournadre) στις

Αντίστοιχη περίπτωση και αυτή του Αλεξάντρ Μπουρντάς, ενός ακόμα Γάλλου σεφ από τη Νορμανδία, που επίσης αποφάσισε να επιστρέψει τα δύο αστέρια του εστιατορίου του, του SaQuaNa, για να εστιάσει σε μια μαγειρική πιο προσιτή. Μιλώντας στην εφημερίδα Le Parisien, ο σεφ είπε: «Ο κόσμος αλλάζει. Ήδη έχουμε αρχίσει να αμφισβητούμε την ανάγκη να ταξιδέψουμε με αεροπλάνο κ.λ.π. Θέλω να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα συνεχίζοντας να κάνω αυτό που αγαπώ, να προσφέρω την κουζίνα που αγαπώ σε φίλους και να είναι προσιτή για όλους. Δεν θα ήθελα το εγχείρημα να έχει αβέβαιες οικονομικές προοπτικές, ήμασταν αρκετά τυχεροί να αντέξουμε στην κρίση αλλά δεν ξέρουμε τι θα επακολουθήσει στους επόμενους μήνες».

Ο Τουρνάντρ και ο Μπουρντάς δεν είναι οι μοναδικοί που σκέφτηκαν με αυτόν τρον τρόπο αφού κατά τη διάρκεια του lockdown πολλοί ήταν οι επαγγελματίες που αναθεώρησαν το μοντέλο λειτουργίας των επιχειρήσεών τους για να καταφέρουν να επιβιώσουν.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr