Την τιμητική διάκριση των 8 διεθνών βραβείων σε 8 ισάριθμες συμμετοχές ελαιολάδων τους πέτυχαν οι βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στον διεθνή διαγωνισμό Berlin Global Olive Oil Awards 2020.

Ο διαγωνισμός γευσιγνωσίας ελαιολάδων που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Βερολίνο της Γερμανίας από τις 9 έως τις 12 Μάιου με τη συμμετοχή εκατοντάδων ελαιολάδων από 15 ελαιοπαραγωγικές χώρες του κόσμου, όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Γαλλία, το Ισραήλ, το Μαρόκο, η Πορτογαλία, η Τυνησία, η Τουρκία, η Σλοβενία, η Κροατία κ.ά.

Η διαδικασία της γευσιγνωσίας ήταν τυφλή, που σημαίνει πως οι κριτές δεν έχουν καμία πρότερη γνώση των δειγμάτων που δοκιμάζουν. Για να διασφαλιστεί όμως η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα των αξιολογήσεων, στο διαγωνισμό εφαρμόζεται μια νέα τεχνική επιβεβαίωσης δύο σταδίων. Κάθε δείγμα που δοκιμάστηκε και αξιολογήθηκε, επαναξιολογήθηκε σε τυχαίο σημείο του διαγωνισμού από διαφορετικό πάνελ κριτών αλλά επαναλήφθηκε και από το αρχικό πάνελ. Τέλος, οι βαθμολογίες υποβλήθηκαν με κρυφούς αλφαριθμητικούς κωδικούς online, από όπου υπολογίστηκε και η τελική βαθμολογία του κάθε δείγματος ελαιολάδου που κρίθηκε.

Το πάνελ των κριτών ελαιολάδου του Berlin GOOA 2020 που δοκίμασαν τα ελαιόλαδα που συμμετείχαν, αποτελούνταν από επιστήμονες τροφίμων με τεχνογνωσία αλλά και πρωτοπόρους εξειδικευμένους γευσιγνώστες, θέτοντας τα πρότυπα για έναν αξιόπιστο και καινοτόμο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου συμμετείχαν με 8 ελαιόλαδα συνολικά και τιμήθηκαν αντίστοιχα με 8 μεγάλες διακρίσεις. Τα συγκεκριμένα 8 βιολογικά και gourmet ελαιόλαδα, με τις υψηλές βαθμολογίες και τις αντίστοιχες βραβεύσεις με τις οποίες τιμήθηκαν από τους ειδικούς γευσιγνώστες, κατατάσσονται πλέον στα Elite Olive Oils του διεθνή διαγωνισμού Berlin Global Olive Oil Awards 2020.

Δείτε επίσης

Bράβευση ελληνικού ελαιολάδου στον διεθνή διαγωνισμό Olivinus στην Αργεντινή

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr