O κορυφαίος Γάλλος σεφ στο μικροσκοπικό εστιατόριό του Allard στο Παρίσι, εγκατέστησε ένα πρωτοπόρο σύστημα εξαερισμού για προστασία από τους ιούς κατορθώνοντας να ανοίξει ξανά με χωρητικότητα 80 τοις εκατό, κάτι που, σε διαφορετική περίπτωση, θα ήταν αδύνατο.

Η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού, που έγινε κατά παραγγελία και κόστισε 50.000€, αποσκοπεί στη μείωση των περιορισμών της κοινωνικής απόστασης ενώ εφευρέθηκε από τον σχεδιαστή Patrick Jouin, τον αρχιτέκτονα Arnaud Delloye και μία ομάδα εμπειρογνωμόνων, που χρησιμοποιούν νοσοκομειακή τεχνολογία για να μειώσουν τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού στον αέρα. «Με αυτό το νέο σύστημα, ο αέρας σε κάθε τραπέζι είναι τόσο περιορισμένος, όσο σε ένα χειρουργείο», δήλωσε ο Ducasse στο Associated Press.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα φιλτραρίσματος υψηλής τεχνολογίας, επιβραδύνει την ταχύτητα των σωματιδίων του αέρα 20 φορές, παρέχοντας έτσι τον απαραίτητο χρόνο, ώστε να απορροφηθούν από τις θυρίδες του εξαερισμού, οι οποίες βρίσκονται πάνω από κάθε τραπέζι, πριν να έχουν την ευκαιρία να εξαπλωθούν στο διπλανό τραπέζι. «Εάν είστε φορέας ιών, τα άτομα που βρίσκονται δίπλα σας θα είναι ασφαλή», δήλωσε ο σχεδιαστής του φιλτραρίσματος αέρα, Arnaud Delloye.
Το σύστημα έχει ήδη δοκιμαστεί και επικυρωθεί, από τον κρατικό οργανισμό υγείας της Γαλλίας INRS, με θετικά σχόλια από τον υπουργό Οικολογίας της Γαλλίας Brune Poirson, λέγοντας ότι «επιτρέπει σημαντική μείωση του κινδύνου μετάδοσης ιών σε ένα εστιατόριο». Ωστόσο, ορισμένοι επιστήμονες είναι επιφυλακτικοί.

Φωτογραφίες: Philippe-Vaures-Santa-Maria

Δείτε επίσης

Κορυφαίος Γάλλος σεφ λέει ότι είναι πιο ασφαλές να τρώμε στα εστιατόρια απ’ ότι στα σπίτια μας

Κορωνοϊος: Βραβεύμενος σεφ παραδίδει φαγητό κατ’ οίκον στη Βόρεια Ιταλία

Αυτό είναι το καλύτερο μπαρ της Ασίας για το 2020