Το καφέ που άνοιξε τις πόρτες του το 1939 και έγραψε τη δική του ιστορία στο χάρτη της Αθήνας λειτουργεί πλέον με νέο όνομα μετά από τη λήξη δικαστικής διαμάχης.

Επίσημη ανακοίνωση του ομίλου αναφέρει σχετικά: «Ως όμιλος Panas Sophisticated Hospitality, αναλάβαμε το 2015 από τη διαχειρίστρια εταιρεία του γνωστού Μεγάρου City Link, την ευθύνη και το προνόμιο να αναβιώσουμε την καθημερινή αστική ευτυχία, που είναι άρρηκτα δεμένη με αυτό το εστιατόριο και το συγκεκριμένο σημείο και να την αναδείξουμε ως ευκαιρία για να μπει και πάλι στον χάρτη της Αθήνας και στο ταλαιπωρημένο κέντρο της. Πίσω από τα εμβληματικά παράθυρα στη λεωφόρο Πανεπιστημίου και στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου δημιουργήθηκε ένας φιλόξενος χώρος με lobby, εστιατόριο, και ένα μεγάλο μπαρ για μικρές αποδράσεις, που σέβονται τη γοητεία, που κρύβει η πόλη μας και η έντασή της.

Ο χώρος λειτουργούσε ήδη πριν το 2015 με το όνομα, που ανήκει στην ιστορία του. Ένα όνομα, που για κάθε Αθηναίο σήμαινε αποκλειστικά και μόνο “το εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας”. Μερικές φορές, όμως, τα ονόματα χάνουν τη σημασία τους. Και μερικές φορές οι χώροι αποσυνδέονται από τα ιστορικά τους ονόματα. Έτσι μετά από πολυετείς δικαστικές διενέξεις η διαχειρίστρια εταιρεία του Μεγάρου City Link, δεν θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί το όνομα Zonars, αφού είχε ανακηρυχθεί διατηρητέα μόνο η χρήση του χώρου και όχι του ονόματος.

Το όνομα κερδήθηκε τελικά στα δικαστήρια από εταιρεία που εδρεύει σε άλλο σημείο της Αθήνας. Το νέο όνομα Athénée, ταιριάζει σε αυτό το κεντρικό lobby της Αθήνας. To Athénée κατάφερε να ξαναδώσει στην Αθήνα την αστική της αίγλη συγκεντρώνοντας τους πιο ενδιαφέροντες ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι το στέκι της πόλης και γράφει την καινούργια λαμπρή του ιστορία».

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr