Ο Ρενέ Ρεντζέπι είναι από τους κορυφαίους σεφ διεθνώς και βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο της προσοχής για τις ευφάνταστες ιδέες που λανσάρει που σχεδόν αυτόματα εξελίσσονται σε παγκόσμιες γαστρονομικές τάσεις. Αυτό όμως στο οποίο επίσης εστιάζει είναι η ευζωία του προσωπικού του εστιατορίου του.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει ότι μαζί με την γενικό διευθυντή του Noma συζήτησαν για τους τρόπους που θα μπορούσαν να παραχωρήσουν σε εργαζόμενους που βρίσκονται στο εστιατόριο για χρονικό διάστημα άνω των 18 ετών τρίμηνη άδεια επί πληρωμή. «Θα ήθελα να πληροφορήσω τους μελλοντικούς επισκέπτες μας ότι για τους επόμενους τρεις μήνες δεν θα είμαι στο Noma στη Δανία. Θα είμαι με τη σύζυγό μου και τα τρία παιδιά μας κάπου στον κόσμο χωρίς να δουλεύουμε», είπε διαβεβαιώνοντας τους πελάτες ότι θα είναι στα καλύτερα χέρια. «Λίγο πριν φύγω, ολοκληρώσαμε το νέο μας ψαροφαγικό μενού το οποίο προσωπικά πιστεύω ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής», αναφέρει.

Ο σεφ επίσης είπε ότι η ιδέα προέκυψε όταν έπιναν καφέ με τη γενική διευθυντή του εστιατορίου. «Δουλεύουμε σκληρά, θέλουμε να είμαστε ανάμεσα στους καλύτερους αλλά το να φτάσουμε στην κορυφή του βουνού θα είναι σίγουρα πιο εύκολο (και διασκεδαστικό) αν είμαστε και ανάμεσα σε αυτούς που προσέχουν καλύτερα τον εαυτό τους. Θεωρούμε ότι αυτή είναι και η καλύτερη ιδέα που είχαμε ποτέ. Είναι απλό, παίρνεις μια μεγάλη περίοδο άδειας, δεν κάνεις τίποτα και πληρώνεσαι…», είπε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

So about one year ago, me and the general manager of noma @annikadlh were drinking coffee, discussing how to be better for our team. We were throwing ideas around, and one really resonated with us. The idea was, simply to give staff members a three month paid leave, after they’ve spent a certain amount of years with us. We work hard, we want to be among the best, and getting to that mountain top is so much easier (and more fun) if we’re also among the best at taking care of ourselves. We thought it was the best idea in the world, And so simple, take an extended period off, to do nothing, and get paid for it. Anyway, as we are figuring out how to implement it into our organization, I thought to myself damn, I’ve been working almost 18 years on this project. Maybe I should be the first one to test out this new approach, just to see if it actually works (ha ha). So I guess I’m writing this to let our future guests know that for the next three months, I won’t be at noma, or In Denmark. I’ll be with Nadine and our three children somewhere in the world, not working. But don’t worry, I can assure you that you are in the best hands. Just before I left we finished a new seafood menu that I personally think is the best one yet. Merry Christmas everyone and happy new year

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rene Redzepi (@reneredzepinoma) στις

Φωτογραφία: Jason Loucas 

Δείτε επίσης

Viva Noma! «Pop up» restaurant από… χρυσάφι

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr