Στις 13 Ιουνίου 2020 ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του γνωστού διεθνώς διαγωνισμού ελαιολάδων EVOO International Olive Oil Competition 2020 που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία και η διοργάνωσή του έγινε στις 25 – 30 Μαΐου.

Στον διαγωνισμό αυτό εφαρμόζονται πολύ υψηλά standards δοκιμών, συμμετέχουν ειδικοί κριτές – γευσιγνώστες διεθνούς κύρους (expert panel tasters) και τα ελαιόλαδα δοκιμάζονται με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας βάσει του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου. Η παγκόσμια κατάταξη EVOO World Ranking (EVOOWR), βασιζόμενη σε διεθνή πρότυπα, έχει κατατάξει τον διαγωνισμό EVOIOOC με την πολύ υψηλή βαθμολογία 9/10, ανεβάζοντας τον σε μια από τις υψηλότερες θέσεις παγκοσμίως για την εγκυρότητα , την ακεραιότητα και την μεθοδολογία του.

O βαθμός δυσκολίας συμπληρώνεται από το μεγάλο ανταγωνισμό και τις συμμετοχές, σε μια κατεξοχήν ελαιοπαραγωγική χώρα όπως η Ιταλία. Οι συμμετοχές του ΕVOIOOC 2020 άγγιξαν τα 500 δείγματα ελαιολάδων από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες, όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Τυνησία, η Αργεντινή, η Τουρκία, η Πορτογαλία, το Ισραήλ, οι ΗΠΑ, η Ουρουγουάη κ.λ.π.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου συμμετείχαν με εννέα ελαιόλαδα τους και τιμήθηκαν με εννέα πολύ υψηλές βραβεύσεις σε όλες τις κατηγορίες προερχόμενες από τους ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου του ΕVOIOOC 2020
Αναλυτικά, τα ελαιόλαδα που βραβεύθηκαν είναι:

ENIGMA Gourmet evoo – Χρυσό Βραβείο
GEMSTONE Blend evoo – Χρυσό Βραβείο
MAJESTIC Blend evoo – Χρυσό Βραβείο
ΦΥΛΛΙΚΟΝ Πρωτέλαιο – Ασημένιο Βραβείο
ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ Πρώιμης Συγκομιδής – Ασημένιο Βραβείο
ΑΡΜΟΝΙΑ Μονοποικιλιακό – Ασημένιο Βραβείο
ΩΛΕΩΑΣΤΡΩΝ Gourmet Evoo- Ασημένιο Βραβείο
ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΝ Gourmet Evoo – Ασημένιο Βραβείο
ENSTAGMA Gourmet Evoo – Ασημένιο Βραβείο

Τα εξειδικευμένα ελαιόλαδα βραβεύτηκαν με 3 χρυσά και 6 ασημένια, συνολικά 9 σημαντικά βραβεία, με πολύ υψηλές αντίστοιχες βαθμολογίες.

info
bioarmonia.gr

Δείτε επίσης

Νέα, τριπλή βράβευση των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου

Νέες διεθνείς διακρίσεις των βιολογικών Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου

Bράβευση ελληνικού ελαιολάδου στον διεθνή διαγωνισμό Olivinus στην Αργεντινή

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr