Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο γνωστός σεφ Jamie Oliver με τα εστιατόρια του δεν είναι καινούργια. Ωστόσο, όπως φαίνεται η αυτοκρατορία του απειλείται πλέον με πλήρη κατάρρευση.

Μόλις πέρυσι συζητούσαμε για το γεγονός ότι αναγκάστηκε να κλείσει πολλά από τα εστιατόρια του στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τον ίδιο να θεωρεί ότι διατηρώντας ανοιχτά λιγότερα εστιατόρια θα μπορούσε να αντεπεξέλθει οικονομικά. Όπως μεταδίδουν τώρα όμως τα βρετανικά μέσα, οι επιχειρήσεις του μπαίνουν σε καθεστώς διαχείρισης, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στον «αέρα» περίπου 1.300 θέσεις εργασίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το BBC οι επιχειρήσεις του διάσημου σεφ (25 εστιατόρια που έχει ανοίξει ο Οliver εκ των οποίων τα 23 ανήκουν στην ιταλική αλυσίδα Barbecoa και τα 2 στην επωνυμία Fifteen) τίθενται υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Δεν επηρεάζεται το franchise. Εδώ και αρκετούς μήνες ο Oliver αναζητούσε αγοραστές, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο Jamie Oliver είπε: «Είμαι βαθιά λυπημένος με αυτή την εξέλιξη και θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό και τους προμηθευτές που έβαλαν την καρδιά και την ψυχή τους σε αυτές τις επιχειρήσεις για πάνω από μια δεκαετία. Συναισθάνομαι πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση για όλους όσοι επηρεάζονται άμεσα».

Φωτογραφία: AFP / VISUALHELLAS.GR

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr