Η Σπονδή, το Funky Gourmet και το Varoulko Seaside, είναι η χρυσή τριάδα των φετινών Restaurant 100 Awards, που πραγματοποιήθηκαν χθες Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου.

Περισσότεροι από 100 επώνυμοι foodies ψήφισαν και φέτος και ανέδειξαν τα 100 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας, με την τελετή απονομής να πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Παρουσιαστές της βραδιάς, η Θέμις Καρδιόλακα και ο Βησσαρίων Παρθένης.

Όπως και πέρυσι, η λίστα με τους νικητές περιλαμβάνει εστιατόρια από κάθε γωνιά της χώρας, όπως η Selene στη Σαντορίνη, το Πεσκέσι στο Ηράκλειο Κρήτης, το Tzaki ‘Ho και το καφενείο «Στου Μήτσου» στη Θεσσαλονίκη, το ΜεΖεν στον Βόλο και το Μαγειρείον Βερσαλλίες στην Καλαμάτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη φετινή λίστα βρίσκονται 34 νέα εστιατόρια, ενώ από όσα είχαν διακριθεί πέρυσι 31 εστιατόρια κατάφεραν να βελτιώσουν τη θέση τους στη συνολική κατάταξη, 30 υποχώρησαν και 5 παρέμειναν σταθερά.

Στην πρώτη δεκάδα, λοιπόν, αναδείχθηκαν τα εστιατόρια:
1. Σπονδή
2. Funky Gourmet
3. Varoulko Seaside
4. Vezene
5. Aleria
6. Nolan
7. Cookoovaya
8. Etrusco
9. Selene
10. Botrini’s

Στις 10 θεματικές δεκάδες πάλι, την πρώτη θέση απέσπασαν τα εστιατόρια:
* Top Newcomers: Parla
* Top Greek and Regional Cuisine: Το Πεσκέσι
* Top Restaurants for Meat: Basegrill
* Top Restaurants for Fish: Varoulko Seaside
* Top Ethnic Cuisine Restaurants: Sushimou
* Top Bar Restaurants: By the glass
* Top All-Day Restaurants: nice n easy
* Top Restaurants for Families: TGI Fridays
* Hidden Gems: Παραδοσιακό Καφενείο «Στου Μήτσου»
* Top Streetfood: Hoocut

Η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή του τίτλου Best Female Chef στη Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, τον τίτλο του Game Changer στον Σωτήρη Κοντιζά, τον τίτλο Best Young Chef στην Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου και Best Young Sommelier στον Αλέξανδρο Μπουζίκα.

Ως Best Dessert της χρονιάς, η κριτική επιτροπή ψήφισε την μπουγάτσα του Cookoovaya και ως Best Cocktail List αυτήν του The Clumsies.

Οι βραβευθέντες γιόρτασαν τη διάκρισή τους με τα μέλη της κριτικής επιτροπής και τους προσκεκλημένους δημοσιογράφους στον χώρο του εστιατορίου The Clap, δοκιμάζοντας γευστικές προτάσεις του σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη, συνοδεία κρασιών Armyra ’17 και Portes Merlot ’16 του Κτήματος Σκούρα.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr