Με ένα ιδιαίτερο σεμινάριο για τους επαγγελματίες της εστίασης και της γαστρονομίας, συμμετέχει το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, στο 8ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, από τις 19 ως τις 22 Νοεμβρίου.

Το σεμινάριο, που πραγματοποιείται στο συνεδριακό κέντρο του Elite City Resort της Καλαμάτας, απευθύνεται αποκλειστικά σε ιδιοκτήτες, στελέχη και εργαζόμενους του χώρου της εστίασης και της γαστρονομίας. Περιλαμβάνει δε, ένα θεωρητικό και ένα πρακτικό σκέλος.

Ειδικότερα, το θεωρητικό σκέλος περιλαμβάνει εισηγήσεις καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου σε θέματα όπως η άσκηση ηγεσίας στην Αθωνική κουζίνα, οι γαστρονομικές κοινότητες και προορισμοί, οι εξελίξεις και οι τάσεις στο branding και το marketing του σύγχρονου εστιατορίου και οι βασικοί κανόνες γευστικής αρμονίας φαγητού και κρασιού. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει το πρακτικό σκέλος, με εργαστήρι μαγειρικής τέχνης και επίδειξη διάφορων τεχνικών από καταξιωμένους επαγγελματίες της Μεσσηνίας.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ανάδειξη της γαστρονομικής κληρονομιάς της μεσσηνιακής κουζίνας και εντάσσεται στο σύνολο του στρατηγικού σχεδιασμού του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, προκειμένου να καταστεί η Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης σε ένα ευρύ φάσμα τομέων.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν, ενώ οι συμμετέχοντες θα λάβουν και βεβαίωση παρακολούθησης. Απαραίτητη προϋπόθεση, να έχουν κάνει προεγγραφή (τηλεφωνικά ή με mail), μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, στις 14:00. Για προεγγραφές καλείτε στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας: υπεύθυνη κα. Γεωργία Παλόγλου, τηλ. 27210 62218, info@mcci.gr

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr