Την Τετάρτη 10 Ιουλίου το Island παρουσιάζει τον βραβευμένο σεφ Δημήτρη Δημητριάδη που θα μαγειρέψει ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού για τους επισκέπτες της βραδιάς στο πλαίσιο των Gastronomy Wednesdays.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Λάρισα, απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου, ανδρώθηκε μαγειρικά δίπλα στον σπουδαίο Γιάννη Μπαξεβάνη,ενώ έχει δουλέψει σε αρκετά σπουδαία εστιατόρια και ξενοδοχεία (Hytra, Elounda Beach, Sani Resort, Noma, La Bastide Saint Antoine κ.α.). Οπαδός της Ελληνικής δημιουργικής κουζίνας, τα τελευταία χρόνια μαγειρεύει στο εστιατόριο Artisanal στην Κηφισιά.

Το μενού της βραδιάς

Welcome

«Nigiri» σε ζωμό παντζαριού, καπνιστό χέλι Άρτας, βλίτα, vinaigrette απάκι
Σπανακόπιτα
Αγκινάρα Ιερουσαλήμ, παγωτό αγκινάρας, γραβιέρα Ίου, πέρλες τρούφας Ξάνθης

1ο πιάτο
Πατατοσαλάτα
Πατάτες baby, άγρια μανιτάρια, κρέμα μετσοβόνε, άγριο σέλινο, τηγανιτός τραχανάς
Ossian Quintaluna Rueda D.O. (Verdejo)

2ο πιάτο
Χτένι σε κέλιφος
Πουρές κουνουπιδιού, homemade λάδι κάρυ
Ossian Quintaluna Rueda D.O. (Verdejo)

3ο πιάτο
Σφυρίδα
Σφυρίδα ψημένη σε ελαιόλαδο, ντολμαδάκι με γαρίδες, αυγολέμονο, δροσουλίτης
Chateau Miraval Cotes de Provence D.O.C. (Cinsault, Grenache, Rolle, Syrah)

4o πιάτο
Αρνί γιουβέτσι
Αρνί σχάρας, κριθαράκι σε νερό ντομάτας, μάραθος, κρέμα λιαστής ντομάτας
Famille Perrin, “Les Crus” Réserve Rouge , Côtes du Rhône A.O.C. (Grenache , Mourvedre,
Syrah)

Γλυκό
Pavlova
Κρέμα λευκής σοκολάτας – γιαούρτι, κόκκινα φρούτα, τραγανή μαρέγκα, sorbet φράουλα
Sperone Moscato Spumante Rose,Veneto (Moscato)

info
27ο χλμ Αθηνών – Σουνίου, Βάρκιζα. Κρατήσεις: +30 210 96 53 563 -564

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr