Στην ιαπωνική αγορά, ξεκινάει το «ταξίδι» του το σκόρδο Πλατυκάμπου, καθώς ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον δήμο Κιλελέρ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πλατυκάμπου, οι διαδικασίες πιστοποίησης του τοπικού σκόρδου, ώστε να γίνει ο επίσημος τροφοδότης της ιαπωνικής φαρμακευτικής εταιρίας Wakunaga Pharmaceutical.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, από τους εκπροσώπους  όλων των φορέων που συνεργάστηκαν, ώστε το σκόρδο Πλατυκάμπου να προσελκύσει το ενδιαφέρον μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες παρασκευής συμπληρωμάτων διατροφής με βάση το σκόρδο.

Ενδεικτικά, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Κιλελέρ, Θανάσης Νασιακόπουλος, αναφέρθηκε στην συνεργασία των φορέων, σημειώνοντας ότι «έγινε μια πολύ σοβαρή δουλειά και ανοίγεται μια νέα αγορά για ένα προϊόν όπως είναι το σκόρδο Πλατυκάμπου». Μεταξύ άλλων, ο κ. Νασιακόπουλος σημείωσε ότι «θα πρέπει να υπάρξει μια καλή οργάνωση με την παραμικρή λεπτομέρεια της παράδοσης του προϊόντος» και εξέφρασε την σιγουριά πως «με τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την Περιφέρεια, το πανεπιστήμιο, το συνεταιρισμό, όλα θα πάνε καλά».

Ο καθηγητής Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Κουρέτας, επισήμανε ότι: «Έχουμε καταθέσει τα χαρτιά και θα έχουμε την πιστοποίηση από το ευρωπαϊκό κέντρο για το σήμα ποιότητας του σκόρδου. Μετά θα πρέπει να γίνει όλη η διαδικασία για να μπορέσουμε να βάλουμε τους παραγωγούς σε αυτή τη λογική της πιστοποίησης».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε λέγοντας: «Γιατί εκτός από το γεγονός ότι οι Γιαπωνέζοι θα αγοράζουν το προϊόν, το σημαντικό είναι ότι το σκόρδο Πλατυκάμπου θα έχει μια πιστοποίηση και θα πουλιέται σε καλύτερη τιμή και σε άλλες αγορές. Νομίζω ότι το σκόρδο Πλατυκάμπου είναι το πρώτο προϊόν που θα αποκτήσει τέτοια πιστοποίηση στην Ελλάδα και έχουμε και άλλα ακόμα προϊόντα της Θεσσαλίας. Έχουμε ξεκινήσει, και με τη βοήθεια όλων των φορέων θα πάμε πάρα πολύ καλά», αναφέρει το ΑΠΕ.

Διαβάστε ακόμη:
Γαλλία: Με άδεια τραπέζια κάνουν έκκληση για βοήθεια οι εστιάτορες

Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%

Πλατινένιο διεθνές βραβείο για το ελαιόλαδο αγριελιάς της E La Won