O διεθνής διαγωνισμός «Gourmand World Cookbooks Awards» αξιολογεί νέες εκδόσεις μαγειρικής από όλο τον κόσμο και βραβεύει τις καλύτερες, σε μια λαμπρή τελετή. Φέτος, για πρώτη φορά η λίστα των νικητών ανακοινώθηκε διαδικτυακά.

Η λίστα αναρτήθηκε στη σελίδα του διαγωνισμού, καθώς όπως αναφέρει στο μήνυμα του ο πρόεδρος των βραβείων Gourmand, Edouard Cointreau, οι πτήσεις αυτή τη στιγμή είναι αδύνατες, ενώ οι περισσότεροι νικητέςς βρίσκονται επί του παρόντος στα σπίτια τους και εκεί θα παραμείνουν για αρκετές εβδομάδες ακόμη. Αποφάσισαν λοιπόν να ανακοινώσουν τη λίστα τους διαδικτυακά, για να δώσουν χαρά σε κάποιους, μέσα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Σημειώνεται ότι φέτος έχουν προστεθεί και μερικές νέες κατηγορίες. Πρόκειται για τις κατηγορίες: «Αφροαμερικανικά βιβλία μαγειρικής, από τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική», «Βιβλία μαγειρικής μεταναστών», «Γυναίκες και βιβλία φαγητού», «Βιβλία για τα τρόφιμα και την κλιματική αλλαγή».

Στη λίστα των βιβλίων βρίσκουμε και 5 συμμετοχές από την Ελλάδα. Πρόκειται για τα βιβλία:
* Ερωτικά μπαχαρικά της Πολίτικης κουζίνας, Μαρία Εκμεκτσίογλου, Εκδόσεις Πατάκη
* Η πολίτικη κουζίνα των 4 εποχών, Σούλα Μπόζη, Εκδόσεις Πατάκη
* The Athens Food Guide, Βασίλης Καλλίδης, Εκδόσεις Πατάκη
* Γλυκά χωρίς…, Χρήστος Βέργαδος, Εκδόσεις Διόπτρα
* Recipes Welcome, Project ELEA, Francisco Javier Gentico, Simone Plassard (Project ELEA 2019)

Δείτε αναλυτικά τη λίστα Gourmand Awards 2020, ΕΔΩ.