H Bρετανία βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου χάρτη με την ανίχνευση της μετάλλαξης του κορωνοϊού. Οι Βρετανοί αδειάζουν τα ράφια από τα σούπερ μάρκετ και οι αρμόδιοι χτυπούν καμπανάκι για ελλείψεις τροφίμων.

Συγκεκριμένα, από τα ξημερώματα κάνουν ουρές οι Βρετανοί έξω από τα σούπερ μάρκετ θέλοντας να προμηθευτούν τα απαραίτητα για τις γιορτές.

Το κλίμα φόβου, που επικρατεί επιδεινώθηκε και από την απόφαση της Γαλλίας να κλείσει τα σύνορά της με την Αγγλία, όταν παράγοντες της αγοράς ισχυρίστηκαν πως τα κλειστά σύνορα θα επηρεάσουν αναμφίβολα την προμήθεια βασικών εορταστικών αγαθών.

Τα ράφια των σούπερ μάρκετ αδειάζουν με γοργούς ρυθμούς, γεγονός που αναμένεται να επιτείνει την ανισορροπία στην αγορά.Η Ένωση Φαγητών και Ποτών της Αγγλίας προειδοποίησε για «σοβαρές ελλείψεις» στην προμήθεια φρέσκων προϊόντων, όπως έκανε και η Βρετανική Ένωση Λιανεμπορίου, διαβλέποντας σημαντικές ανεπάρκειες στην αγορά λόγω των κλειστών συνόρων με τη Γαλλία.

Περιορισμούς στη σύνδεση με την Αγγλία έχουν υιοθετήσει κι άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Πολωνία, η Αυστρία, η Δανία, η Ιρλανδία και η Βουλγαρία.

Παράλληλα, ο βρετανικός όμιλος σούπερ μάρκετ Sainsbury προειδοποίησε ότι εντός ημερών θα αρχίσουν να είναι εμφανείς οι ελλείψεις στα ράφια εάν δεν αποκατασταθεί γρήγορα η σύνδεση σε ό,τι αφορά τις μεταφορές με την ηπειρωτική Ευρώπη.«Εάν δεν αλλάξει κάτι, θα αρχίσουμε να βλέπουμε ελλείψεις τις επόμενες ημέρες σε μαρούλι, κάποια χορταρικά, κουνουπίδι, μπρόκολο και εσπεριδοειδή –όλα εκ των οποίων εισάγονται από την ηπειρωτική Ευρώπη αυτή την περίοδο του χρόνου», ανέφερε η εταιρία.

Δείτε επίσης:
Γερμανία: Χριστούγεννα χωρίς το περίφημο κρασί Gluehwein

Οι πωλητές φαγητού στους δρόμους της Σιγκαπούρης αναγνωρίζονται από την Unesco

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Οι τιμές για γαλοπούλα, κουραμπιέ, μελομακάρονα