Ένας Γερμανός καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκισης επειδή δηλητηρίαζε τα σάντουιτς των συνεργατών του με υδράργυρο και άλλες ουσίες εδώ και αρκετά χρόνια, αφήνοντας έναν εξ αυτών σε κώμα και δύο άλλους με σοβαρή νεφρική βλάβη.

Την Πέμπτη το δικαστήριο έκρινε πως ο 57χρονος κατηγορούμενος είναι ένοχος για απόπειρα δολοφονίας και του έδωσε τη μέγιστη δυνατή ποινή. Ο ένοχος, Klaus O., συνελήφθη τον Μάιο, αφού βίντεο παρακολούθησης έδειξε να βάζει μια ύποπτη σκόνη στο σάντουιτς ενός συναδέλφου του. Όταν οι αρχές διερεύνησαν το σπίτι του, βρήκαν ένα μικρό «εργαστήριο» χημείας στο υπόγειο και μια ουσία που ο δικαστής Georg Zimmermann χαρακτήρισε ως «πιο επικίνδυνη από όλο το πολεμικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο».

O Klaus αρνήθηκε να μιλήσει κατά τη διάρκεια της δίκης του, και τα κίνητρά του παραμένουν ασαφή. Οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι ήθελε να δει τη φυσική παρακμή των συναδέλφων του. Δύο από αυτούς, ένας 27χρονος και ένας 67χρονος, υπέστησαν χρόνια νεφρική βλάβη από δηλητηρίαση με μόλυβδο και κάδμιο. Και οι δύο άνδρες αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρκίνου. Ένας 23χρονος ασκούμενος έπεσε σε κώμα μετά την κατάποση υδραργύρου και έχει μόνιμη εγκεφαλική βλάβη.