Ο σεφ Ντέιβιντ Τσανγκ έγραψε ιστορία ως ο πρώτος celebrity chef που κέρδισε 1 εκατομ. δολάρια στην εκπομπή του καναλιού ABC «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;», που στη συνέχεια τα έδωσε όλα για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ο ιδρυτής της γαστρονομικής «αυτοκρατορίας» Momofuku, και επίσης, συγγραφέας και τηλεοπτική προσωπικότητα, εμφανίστηκε πρόσφατα σε κυριακάτικο τηλεοπτικό παιχνίδι με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για το Ίδρυμα Southern Smoke που έχει έδρα το Χιούστον. Αποχώρησε από το παιχνίδι νικητής έχοντας αποσπάσει το μεγαλύτερο έπαθλο. Το Ίδρυμα Southern Smoke είναι μη κερδοσκοπικό και δημιουργήθηκε από τον Κρις Σέφερντ το 2015 συνεχίζοντας μέχρι σήμερα να συγκεντρώνει ποσά που αξιοποιεί για την ενίσχυση των εργαζόμενων στην εστίαση που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού. Ο Τσανγκ είναι από τους πιο θερμούς υποστηρικτές του και μάλιστα πριν λίγα χρόνια συμμετείχε σε ετήσιο φεστιβάλ που διοργανώνουν για να συγκεντρώσουν χρήματα.

Ο Τσανγκ απάντησε σωστά στην τελευταία ερώτηση του 1 εκατομ. δολαρίων που του έκανε ο παρουσιαστής Τζίμι Κίμελ ρισκάροντας να αποχωρήσει με ποσό πολύ χαμηλότερο. «Το πρόβλημά μου με τον τζόγο επιτέλους απέδωσε. Αφού η κυβέρνηση δεν θα βοηθήσει τους εργαζόμενους στα εστιατόρια πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενισχύσουμε την κατάσταση εμείς», είπε ο Τσανγκ μετά την προβολή του επεισοδίου στον αέρα του καναλιού.