Το εστιατόριο για sushi Araki στο Μέιφερ, που σερβίρει omakase για 310 λίρες το άτομο, έχασε ούτε ένα ούτε δύο αλλά και τα τρία αστέρια του και δεν συμπεριλαμβάνεται πλέον στον Οδηγό Michelin για τη Βρετανία και την Ιρλανδία που ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες.

Το μέχρι πρότινος μοναδικό τριάστερο εστιατόριο του Λονδίνου, του σεφ Mitsuhiro Araki που αποχώρησε για να επιστρέψει στην Ιαπωνία, βρέθηκε πρόσφατα στα χέρια του Marty Lau, που εργαζόταν ως sous chef του από το 2015. Ο Lau, μιλώντας στο CNN είπε: «ήταν κρίμα που διαγραφήκαμε από τον Οδηγό του 2020 ωστόσο το θεωρούμε δίκαιο και το αντιμετωπίζουμε ως μια νέα αρχή μετά από την αποχώρηση του σεφ μας Mitsuhiro Araki. Πιστεύουμε ότι ήταν πολύ δύσκολο για τον Michelin να βαθμολογήσει το εστιατόριο δεδομένου ότι ο σεφ Araki ήταν παρών τη μισή από την περίοδο των επιθεωρήσεων για το 2020».

Η ομάδα του εστιατορίου δε ζήτησε επιπλέον επεξηγήσεις για τους λόγους που δεν συμπεριλήφθηκε το εστιατόριο στο νέο Οδηγό: «Είναι δικός τους Οδηγός, σεβόμαστε απόλυτα την απόφασή τους και το πώς λειτουργούν. Σηκώνω το κεφάλι ψηλά και συνεχίζω για να δείξω τι μπορώ να κάνω από εδώ και πέρα», είπε ο Lau. «Πολλοί σεφ αισθάνονται συντετριμμένοι όταν χάνουν τα αστέρια των εστιατορίων τους ωστόσο αυτό δεν οδηγεί κάπου. Πρέπει να “μαζέψεις τα κομμάτια σου και να ξαναπροσπαθήσεις. Όσο σημαντικός και αν είναι ο Michelin οι επισκέπτες μας θα είναι πάνω από όλα και στο τέλος της ημέρας αυτοί είναι που θα αποφασίσουν για το μέλλον μας», συμπλήρωσε.

Δείτε επίσης
Αυτό είναι το νέο τριάστερο εστιατόριο του Λονδίνου