Ο διεθνής διαγωνισμός που αναδεικνύει τα μαγειρικά ταλέντα του μέλλοντος επιστρέφει για τέταρτη χρονιά και φέτος δύο νεαροί ταλαντούχοι επαγγελματίες από την Ελλάδα διεκδικούν τον τίτλο του San Pellegrino Young Chef of the Year.

Το πιάτο «Lent’eels from my lake, που παρουσίασε η Ερασμία Μπαλάσκα

Σε αυτή τη φάση του διαγωνισμού, όπου έλαβαν μέρος χιλιάδες νέοι σεφ από όλο τον κόσμο, επιλέχθηκαν 10 άτομα από 12 γεωγραφικές περιοχές για να προχωρήσουν στη φάση του ημιτελικού. Από την περιφέρεια της Μεσογείου, επιλέχθηκαν δύο Έλληνες σεφ, που οι αιτήσεις τους πληρούσαν τους πέντε χρυσούς κανόνες του διαγωνισμού: συστατικά, ικανότητες, εφευρετικότητα, ομορφιά και μήνυμα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Ερασμία Μπαλάσκα (head chef στο Funky Gourmet), που διακρίθηκε με το πιάτο «Lent’eels from my lake», πιάτο με αναφορές στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τα ελληνικά Μεσολογγίου και Σπύρος Κασσελούρης (sous chef στο Selene), που διακρίθηκε με το πιάτο «Καλαμάρι, Γη και Θάλασσα», που συμβολίζει τη δημιουργία της Σαντορίνης από το μηδέν.


Το πιάτο «Καλαμάρι, Γη και Θάλασσα» που παρουσίασε ο Σπύρος Κασσελούρης

Για πρώτη φορά οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν για τέσσερα νέα βραβεία που θα δώσουν φωνή και βήμα σε διαφορετικούς νεαρούς σεφ, αναγνωρίζοντας τις ποικίλες πεποιθήσεις και προσεγγίσεις στον τρόπο με τον οποίο η γαστρονομία μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μεταμόρφωση της κοινωνίας. Οι νικητές θα κληθούν να συμμετάσχουν σε πολλές από τις ετήσιες εκδηλώσεις του brand που διοργανώνει το διαγωνισμό, συμπεριλαμβανομένων των εκδηλώσεων που σχετίζονται με μελλοντικούς διαγωνισμούς Young Chef. Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να επιδείξουν τη δημιουργικότητα και τις τεχνικές τους δεξιότητες αλλά και να παρουσιάσουν τις προσωπικές τους πεποιθήσεις για τη γαστρονομία, προκειμένου να πείσουν την κριτική επιτροπή για την ικανότητά τους να καταστούν καταλύτες για θετική αλλαγή. Επίσης, καλούνται να παρουσιάσουν κοινωνικά υπεύθυνες πρακτικές με γνώμονα την βιωσιμότητα στην πρώτη ύλη. Τέλος, οι μέντορες των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό (που εκπροσωπούν 50 χώρες σε όλο τον κόσμο) θα αναδείξουν το πιάτο που θα αντικατοπτρίζει τη σχέση μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών, γιορτάζοντας μια σφαιρική προσέγγιση της γαστρονομίας.

Δείτε επίσης
Η Κων/να Βούλγαρη είναι η καλύτερη νεαρή σεφ της Μεσογείου
Chef’s Table: Κωνσταντίνα Βούλγαρη (Pelagos Seaside)