Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε παρτίδα του παρασκευάσματος κρέατος «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΜΠΑΠ ΥΨΗΣΤΟΝ» καθώς διαπιστώθηκε παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.

Συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2019, προέβη σε δειγματοληψία παρασκευάσματος κρέατος με τα στοιχεία: ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΜΠΑΠ ΥΨΗΣΤΟΝ, αριθμού παρτίδας LOT 24319, με ημερομηνία ανάλωσης 02/09/2020 και ημερομηνία κατάψυξης 02/09/2019, που παράγεται από την εταιρεία «ΜΕΑΤΚΑ Α.Ε.» και σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του Ε.Φ.Ε.Τ., όπου  διαπιστώθηκε η ΠΑΡΟΥΣΙΑ του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα.

Η ανακοίνωση συνεχίζει λέγοντας ότι ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Τέλος, ο Ε.Φ.Ε.Τ τόνίζει ότι καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Διαβάστε ακόμη:
Νέα Ζηλανδία: Ουρές για μπέργκερ και καφέ μετά τη χαλάρωση των μέτρων

Κορωνοϊός: Γιατί οι Βέλγοι πρέπει να τρώνε 2 φορές την εβδομάδα τηγανητές πατάτες;

Κορωνοϊός: Δύσκολη εποχή για τα ελληνικά οινοποιεία