Aπό την Τρίτη οι πελάτες των ιταλικών καφέ και εστιατορίων θα μπορούν να καταναλώνουν φαγητό και ροφήματα και στο εσωτερικό των μαγαζιών.

Θα μπορούν να τρώνε και όρθιοι, αλλά διατηρώντας πάντα την απόσταση ασφαλείας ενός μέτρου.

Μάλιστα, από τις 31 Μαΐου σε τρεις περιφέρειες (με πρωτεύουσα την Τεργέστη, το Κάλιαρι της Σαρδηνίας και στην μικρή περιοχή Μολίζε της κεντρικής Ιταλίας) καταργείται και η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ακόμη, ο περιφερειάρχης της Σαρδηνίας Christian Solinas αποφάσισε ότι όλοι οι Ιταλοί πολίτες που επισκέπτονται το νησί του (έστω και αν προέρχονται από περιοχές με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων) θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αρνητικό μοριακό τεστ, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση στην οποία να αναφέρεται ότι θεραπεύτηκαν από τον κορωνοϊό.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το 19,57% των πολιτών στην Ιταλία, έως τώρα εμβολιάσθηκε και με τις δυο δόσεις των σκευασμάτων κατά του κορωνοϊού. Πρόκειται, δηλαδή, για 11.596.495 κατοίκους της χώρας. Συνολικά, έχουν χορηγηθεί 33.770.194 δόσεις εμβολίου.

22.000 καταστήματα εστίασης έκλεισαν πέρυσι
Ο Roberto Calugi που είναι Γενικός Διευθυντής της Federazione Italiana Pubblici Esercizi (ένωση που ασχολείται με την εστίαση και τον τουρισμό στην Ιταλία) υπογραμμίζει την ανησυχητική κατάσταση στην εστίαση.

Όπως επισημαίνει μεταξύ των 300.000 μπαρ και εστιατοριών που υπάρχουν στην γειτονική χώρα έκλεισαν εξαιτίας του lockdown την περασμένη χρονιά 22.000 καταστήματα εστίασης, ενώ φέτος έκλεισαν 20.000.  Ενδεικτικά, όπως εξηγεί, το 2019 τα μπαρ και τα εστιατόρια είχαν τζίρο 90 δισ. ευρώ, ενώ το 2020  χάθηκαν 40 δισ. και το 2021 ήδη μετρά 20 δισ. λιγότερα, συνολικά, δηλαδή μέχρι στιγμής 60 δισ. ευρώ χαμένα.

Δείτε επίσης:
Εντός της εβδομάδας η συζήτηση για μουσική σε εστίαση και δεξιώσεις

MasterChef 2021: Ποιος θα έχει το προβάδισμα για τον τελικό;

Μια φωτογραφία, χίλιες γεύσεις