Μετά το lockdown λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η εστίαση στην Αγγλία έλαβε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει τη λειτουργία της, το Σάββατο 4 Ιουλίου.

Υπενθυμίζουμε ότι η βρετανική κυβέρνηση είχε καθυστερήσει να λάβει μέτρα, με αποτέλεσμα πολλά εστιατόρια να κλείνουν αρχικά με ιδιωτική πρωτοβουλία. Ωστόσο από τις 23 Μαρτίου ξεκίνησε και εκεί το lockdown, που διήρκεσε παραπάνω από 3 μήνες.

Με τη χαλάρωση των μέτρων, εστιατόρια και παμπ είναι έτοιμα να υποδεχθούν πίσω τους πελάτες τους από την 4η Ιουλίου, αν και ανησυχούν για το πώς θα καταφέρουν να εφαρμόσουν τα μέτρα που ορίζουν τις αποστάσεις μεταξύ τους. Βέβαια, ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον έχει ανακοινώσει ότι από το Σάββατο 4 Ιουλίου το μέτρο των αποστάσεων θα μειωθεί στο 1 μέτρο, από 2 που είναι τώρα, κάνοντας πιο εύκολη τη διαδικασία για τα καταστήματα εστίασης.

Όπως διαβάζουμε στον Independent, ο Τζόνσον ελπίζει ότι το άνοιγμα της εστίασης θα σώσει τις θέσεις εργασίας 3,5 εκατομμυρίων ατόμων. Σημειώνεται βέβαια, ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία για το πότε πρόκειται να ανοίξουν τα εστιατόρια και οι παμπ στην Ουαλία, ενώ στη Σκωτία η επανεκκίνηση της εστίασης έχει προγραμματιστεί για τις 6 Ιουλίου και στη Βόρεια Ιρλανδία στις 3 Ιουλίου.

Δείτε επίσης:
Ιρλανδία: Ανοίγουν και πάλι οι παμπ που είχαν κλείσει λόγω κορωνοϊού

Μπαρ ντύνει τους bartenders… μελισσοκόμους ως μέτρο προστασίας από τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Βραβευμένος σεφ μαγειρεύει για άπορους Λονδρέζους