Κάθε Πάσχα η Βαρβάκειος Αγορά πλημμυρίζει με κόσμο που θέλει να προμηθευτεί αμνοερίφια και άλλα κρεατικά για το πασχαλινό τραπέζι. Φέτος, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, η εικόνα είναι διαφορετική.

Η άλλοτε πολυσύχναστη κρεαταγορά έχει προσαρμοστεί στις υπάρχουσες συνθήκες, τοποθετώντας κάποια κάγκελα στην είσοδο, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Παράλληλα, στους δρόμους γύρω από την Βαρβάκειο και κυρίως στην οδό Αθηνάς υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία που πραγματοποιεί ελέγχους, ενώ όσοι επισκέπτονται την αγορά τηρούν τις αποστάσεις και φορούν μάσκες και γάντια.

Μειωμένη όμως είναι η κίνηση αλλά και οι τιμές. «Το κλίμα ήταν φυσικό να επηρεάσει τη Βαρβάκειο Αγορά. Οι ευπαθείς ομάδες δεν κατεβαίνουν κάτω, και καλά κάνουν. Με τον κόσμο που κατεβαίνει πορευόμαστε και εμείς. Οι τιμές είναι καλές, φυσιολογικές, ξεκινούν από 6 μέχρι 7,50 ευρώ», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Βαρβακείου Αγοράς, Κλεάνθης Τσιρώνης. Ο ίδιος βέβαια, προσθέτει ότι την περίοδο του Πάσχα και το τελευταίο σπίτι θα βάλει αρνί και κατσίκι. «Το αρνάκι θα το ψήσουμε στο φούρνο, όπως και το κοκορέτσι», αναφέρει.

Σημειώνεται ότι φέτος, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να κάνουν τις αγορές τους για το πασχαλινό τραπέζι online ή τηλεφωνικά, καθώς πολλά κρεοπωλεία παραδίδουν τις παραγγελίες στο σπίτι.

Δείτε επίσης:
Ιστορία της γεύσης: Αρνί στη σούβλα

Πάσχα στο σπίτι: Τα μυστικά για τέλεια μαγειρίτσα

Εντείνονται οι έλεγχοι στην αγορά τροφίμων λόγω Πάσχα