Οι διάσημες σοκολάτες Toblerone για 2 πράγματα ξεχωρίζουν: για τη γεύση τους που οφείλεται στον συνδυασμό μελιού και μαντολάτου αμυγδάλου και για το σχήμα τους, που θυμίζει πυραμίδες σε σειρά, με το δεύτερο να είναι ακόμη πιο χαρακτηριστικό. Αυτά μέχρι χθες βέβαια, γιατί μπορεί η γεύση να μένει, αλλάζει όμως το σχήμα που τις καθιέρωσε, με τους λάτρεις τους να αντιδρούν έντονα.

toblerone

Η εταιρεία παραγωγής λοιπόν, ανακοίνωσε ότι αλλάζει το σχήμα της σοκολάτας, μεγαλώνοντας πολύ το κενό ανάμεσα στα τρίγωνα. Η αιτία; Το κόστος των υλικών, που τους αναγκάζει να μειώσουν σε βάρος το τελικό προϊόν. Όπως δήλωσαν, αν δεν άλλαζαν τη μορφή της σοκολάτας θα έπρεπε να αυξήσουν την τιμή. Βέβαια για εμάς, που θα απολαμβάνουμε λιγότερη από την αγαπημένη μας σοκολάτα, αυτό δεν μας παρηγορεί καθόλου!

TOBLERONE

Όπως ήταν αναμενόμενο, το νέο δεν έγινε δεκτό με ιδιαίτερη ευχαρίστηση από τους λάτρεις της Toblerone, που έσπευσαν να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους μέσα από -χιουμοριστικές κυρίως- αναρτήσεις στα social media. Μάλιστα, στη Βρετανία κάποιοι συνδέουν αυτή την αλλαγή και με το Brexit, με φωτογραφίες της σοκολάτας πριν (προ δημοψηφίσματος δηλαδή) και σήμερα (την εποχή του Brexit), ενώ κάποιος άλλος σχολίασε ότι η νέα εμφάνιση “δείχνει απαίσια”. Την ίδια στιγμή, δε λείπουν και οι φωνές που υπερασπίζονται την απόφαση της εταιρείας, λέγοντας ότι τουλάχιστον έτσι έδειξαν ειλικρίνεια απέναντι στο κοινό τους τη στιγμή που άλλες εταιρείες κάνουν αλλαγές χωρίς να ενημερώνουν.