Δεν φαίνεται να παίρνει το «πράσινο φως» η γαλλική εστίαση για την επαναλειτουργία της.

Συγκεκριμένα, Γάλλοι υπουργοί είπαν σε εκπροσώπους του κλάδου της φιλοξενίας/εστίασης ότι τα εστιατόρια και οι καφετέριες δεν θα επαναλειτουργήσουν στην προβλεπόμενη ημερομηνία της 20ης Ιανουαρίου, καθώς τα κρούσματα του Covid-19 παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ο κλάδος της φιλοξενίας/εστίασης στη Γαλλία αναγκάστηκε να κλείσει στις 30 Οκτωβρίου, εξαιτίας της έξαρσης των μολύνσεων. Εκείνη την εποχή, η κυβέρνηση είχε πει ότι θα επαναλειτουργήσει στις 20 Ιανουαρίου, εφόσον μειωθούν επαρκώς οι δείκτες του Covid-19.

Ωστόσο, η Γαλλία καταγράφει αυτή τη στιγμή έναν μέσο όρο 10.000 και πλέον νέων κρουσμάτων την ημέρα, ένας αριθμός διπλάσιος των 5000 που η κυβέρνηση είχε θέσει ως όριο για περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Σχεδόν 200.000 μπαρ, εστιατόρια και καφέ της Γαλλίας επισημάνουν ότι βιώνουν πολύ μεγάλες δυσκολίες λόγω του κλεισίματος και ορισμένα από αυτά βρίσκονται αντιμέτωπα με την πτώχευση. Απευθύνουν έκκληση στη γαλλική κυβέρνηση για μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια.

Δείτε επίσης:
Αττική: Κατασχέθηκαν 19 τόνοι ακατάλληλων τροφίμων

Εστίαση: Υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τον τρόπο που θα ανοίξει

Νέο έτος, νέες βραβεύσεις για την E-LA-WON από τα London Awards 2021