Γερμανοί εργαζόμενοι σε ταχυδρομικό πρακτορείο μεταφέρθηκαν προληπτικά σε νοσοκομείο και δεκάδες άλλοι εκκένωσαν το χώρο του ταχυδρομείου εξαιτίας πακέτου που περιείχε τελικά φρούτο που αν και εξαιρετικά δύσοσμο, αποτελεί ασιατική λιχουδιά.

Το πακέτο παρελήφθη στη βαυαρική πόλη Σβάινφουρτ και όταν το προσωπικό αντιλήφθηκε τη διαπεραστική μυρωδιά που προερχόταν από αυτό κλήθηκαν ταχύτατα ειδικές υπηρεσίες με την αστυνομία και την πυροσβεστική να είναι σε επιφυλακή. Συνολικά, 6 ασθενοφόρα και 7 αυτοκίνητα με εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης ήταν σε ετοιμότητα ενώ προσωπικό από τρία διαφορετικά πυροσβεστικά τμήματα βρέθηκε στην επίμαχη περιοχή. Το προσωπικό των 60 ατόμων που απασχολούνταν στο ταχυδρομικό πρακτορείο εκκένωσε το κτίριο ενώ ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα ανέλαβε να ερευνήσει το ύποπτο πακέτο. «Το περιεχόμενο του πακέτου ήταν άγνωστο οπότε δεν ήταν δυνατό να γνωρίζουμε τους κινδύνους και την έκτασή τους. Συνολικά 12 άτομα παραπονέθηκαν για συμπτώματα όπως ναυτία και έπρεπε να νοσηλευτούν μέχρι να εντοπίσουμε την αιτία», εξήγησαν από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Όταν βέβαια τελικά εξετάστηκε το πακέτο αποδείχτηκε ότι περιείχε το γνωστό ταϊλανδέζικο φρούτο ντουριάν που ένας 50χρονος έστελνε σε φίλο στη Νυρεμβέργη. Το δύσοσμο φρούτο τελικά βρέθηκε στα χέρια του τελικού παραλήπτη του.

Το ντουριάν είναι από τα αγαπημένα φρούτα στη νοτιανατολική Ασία ωστόσο, λόγω της διαπεραστικής μυρωδιάς του, αν και λιχουδιά, έχει απαγορευτεί η μεταφορά του με τα δημόσια μέσα μεταφοράς. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που προκαλεί τόσο ντόρο αφού πέρυσι, στο πανεπιστήμιο της Καμπέρα εκκενώθηκε λόγω έντονης μυρωδιάς που προκλήθηκε από το συγκεκριμένο φρούτο ενώ το 2018 ένα φορτίο ντουριάν ήταν η αιτία αναγκαίας προσγείωσης αεροπλάνου.

Δείτε περισσότερα

Ήξερες ότι υπάρχει ξύλινο μήλο; (που τρώγεται)

Το «βασιλικό ζεύγος» των φρούτων

Τα πιο παράξενα φρούτα του πλανήτη