Τα μπαρ στο Ανόι βρήκαν τον πιο έξυπνο τρόπο για να επωφεληθούν από τη 2η Σύνοδο Κορυφής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, στις 27 και 28 Φεβρουαρίου.

Τι έκαναν; Ετοίμασαν ποτά με αναφορές στο σημαντικό αυτό γεγονός της διεθνούς διπλωματίας, όπως μπίρα Κιμ Γιονγκ και κοκτέιλ Peace Negroniations.

Μάλιστα, για την μπίρα που ζυμώθηκε ειδικά για την σύνοδο, ο διευθυντής του Standing Bar στο Ανόι που τη σερβίρει, εξήγησε ότι την εμπνεύστηκαν από τα καθαρά ρυάκια του Όρους Παέκτου, ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και την Κίνα. Το βουνό αυτό είναι το ψηλότερο της κορεατικής χερσονήσου με ύψος 2.750 μέτρα και είναι η επίσημη γενέτειρα του εκλιπόντος βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ. «Είναι ηφαίστειο και έτσι η μπίρα έχει μια καυτή και πικάντικη γεύση με μια ελαφρά και φρέσκια επίγευση», εξηγεί ο ίδιος.

Για το κοκτέιλ Peace Negroniations πάλι, το οποίο σερβίρεται στο Tannin Wine Bar, πρόκειται για μία διαφορετική εκδοχή του Negroni, που φτιάχνεται με το κορεάτικο ποτό soju με γεύση ροζ γκρέιπφρουτ. Ο διευθυντής του μπαρ δε, έχει δηλώσει ότι το κοκτέιλ του θα βοηθούσε πολύ τις διαπραγματεύσεις, μιας και αν οι ηγέτες έπιναν 1-2 ποτήρια θα ήταν πιο εύκολο να μιλήσουν μεταξύ τους.