Σε αναζήτηση 20 τόνων σοκολάτας Milka, που εξαφανίστηκε πρόσφατα κατά τη διαδικασία μεταφοράς της προς το Βέλγιο, βρίσκεται η αυστριακή αστυνομία. Το γλυκό φορτίο έχει μεγάλη αξία, που υπολογίζεται περίπου στα 50.000 ευρώ!

Το φορτηγό που έκανε τη μεταφορά είχε ξεκινήσει από την πόλη Bludenz στην Αυστρία με τελικό προορισμό το Βέλγιο. Ωστόσο, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομία του Τιρόλο, το φορτηγό αποδείχτηκε εκ των υστέρων ότι είχε κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Milka (@milka_es) στις

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η αυστριακή εταιρεία που είχε αναλάβει τη μεταφορά της σοκολάτας είχε αναθέσει την παράδοση της σε άλλη ουγγρική εταιρεία η οποία με τη σειρά της, είχε αναθέσει τη μεταφορά σε τσέχικη εταιρεία. Την ημέρα που είχε προγραμματιστεί η μεταφορά από την Αυστρία εμφανίστηκε ένας άγνωστος οδηγός φορτηγού, που δήλωσε ότι ήταν υπάλληλος της τσέχικης εταιρείας και παρέλαβε το φορτίο. Μάλιστα, έδειξε στο αυστριακό εργοστάσιο της Milka πλαστά παραστατικά και στη συνέχεια φόρτωσε στο φορτηγό τις σοκολάτες, οι οποίες όμως δεν έφθασαν ποτέ στον προορισμό τους και μέχρι σήμερα παραμένουν άφαντες, όπως και το φορτηγό και ο οδηγός του.

Η αυστριακή αστυνομία δήλωσε ότι κλοπή σοκολάτας σε τόσο μεγάλη ποσότητα είναι σπάνια περίπτωση και οι έρευνες συνεχίζονται ώστε να βρεθεί που έχουν καταλήξει.