Τα διάσημα James Beard Awards που πραγματοποιούνται εδώ και 30 χρόνια στην Αμερική αναδεικνύοντας μερικές από τις πιο δυνατές μορφές της αμερικανικής -και διεθνούς- γαστρονομικής σκηνής σε όλα τα επίπεδα, ανακοινώθηκε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού.

Η απόφαση είναι αποτέλεσμα της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού λόγω του οποίου -μεταξύ πολλών άλλων- έχει πληγεί και η βιομηχανία της εστίασης. Στις 25 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί μια ζωντανή μετάδοση της απονομής των φετινών βραβείων από το Σικάγο μέσω twitter, όπου ουσιαστικά θα γίνουν απονομές βραβείων σε κατηγορίες που είχαν προ ανακοινωθεί όπως το «Βραβείο συνολικής προσφοράς» και του «Ανθρωπιστή της χρονιάς».

«Η αβεβαιότητα που επικρατεί στη βιομηχανία της εστίασης αποτελεί σκληρή πραγματικότητα και σκεπτόμενοι όσους όσους έχουν πληγεί δεν θεωρήσαμε σωστό να πραγματοποιήσουμε τις απονομές των βραβείων κανονικά. Τελετή απονομής δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε το 2021 για να έχει το χρόνο η επιτροπή να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να διαμορφώσει τις λίστες με τους υποψήφιους της κοινότητας των εστιατορίων που θα «λάμψουν στην περίοδο της κρίσης και θα τιμήσει αυτούς των οποίων οι αποφάσεις είχαν μεγαλύτερη επίδραση στη βιομηχανία της εστίασης όταν τους χρειάστηκε πιο πολύ από ποτέ».

Φωτογραφία: Kent Miller Studios

Δείτε επίσης

Αποστολή: Εαρινή σύναξη Ελλήνων σεφ στο Μανχάταν

Στην κουζίνα με τους Έλληνες που μαγείρεψαν στους Χρυσούς Σκούφους 2018

Αποκλειστικό: 24 ώρες στο Mirazur, το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου